Drake (rapper)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Aubrey Graham)
Drake
Drake in 2016
Algemene informatie
Volledige naam Aubrey Drake Graham
Bijnaam Drake, Drizzy, 6 God, Champagne Papi
Geboren 24 oktober 1986
Geboorteplaats Toronto (Ontario)
Land Vlag van Canada Canada
Werk
Jaren actief 2001–heden
Genre(s) Hip-hop, R&B, pop, trap, drill, dancehall
Beroep Rapper, zanger, songwriter, acteur
Label(s) Universal Motown, Young Money, Cash Money, Republic, OVO Sound
Officiële website
(en) AllMusic-profiel
(en) Discogs-profiel
(en) IMDb-profiel
(en) Last.fm-profiel
(en) MusicBrainz-profiel
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Aubrey Drake Graham, kortweg Drake (Toronto, 24 oktober 1986), is een Canadees rapper, zanger, songwriter en acteur. Hij werd oorspronkelijk bekend door zijn rol als Jimmy Brooks in de televisieserie Degrassi: The Next Generation.

In juni 2009 tekende Drake voor het platenlabel van Lil Wayne, Young Money Entertainment.[1] In november 2009 kondigde Lil Wayne aan dat Drakes eerste studioalbum, Thank Me Later, afgerond was. Het album werd op 15 juni 2010 uitgebracht en debuteerde op de eerste plaats in de Amerikaanse Billboard 200.[2]

Drake werkte samen met onder anderen Lil Wayne, Young Jeezy, Kanye West, Eminem en Jay-Z. Vanaf zijn eerste ep, So Far Gone, werd Drake genomineerd voor verscheidene prijzen, waaronder de Grammy Awards. Andere prijzen betreffen tweemaal een Juno Awards in 2010 voor ‘beste nieuwe artiest’.

Jeugdjaren[bewerken | brontekst bewerken]

Aubrey Drake Graham is de zoon van Dennis Graham, een Afro-Amerikaans musicus die samen met Jerry Lee Lewis werkte als drummer, en Sandi Graham, een Asjkenazisch Joods-Canadese lerares. Twee ooms van hem, Larry Graham en Teenie Hodges, zijn ook muzikant.[3][4][5] Drake is Joods opgegroeid.[6][7][8] Zijn vader is een belijdend katholiek.

Zijn ouders scheidden toen hij 5 jaar oud was. Hij werd hierna door zijn moeder in huis genomen, in een huis in Forest Hill.[9][10] Drake ging naar een Joodse lagere school, onderging op dertienjarige leeftijd zijn bar mitswa en studeerde vervolgens op het Forest Hill Collegiate Institute, waar hij begon met acteren,[11] maar niet afstudeerde.[12] In de zomers ging hij altijd naar zijn vader in Memphis.[13]

Muziekcarrière[bewerken | brontekst bewerken]

Opkomst (2006–2009)[bewerken | brontekst bewerken]

In februari 2006 bracht Drake zijn eerste mixtape uit, Room for Improvement. Deze bracht hij onafhankelijk uit op zijn website en op Myspace. In 2007 bracht hij zijn tweede mixtape uit, Comeback Season. Voor het nummer Replacement Girl met Trey Songz, dat op dit album stond, werd zijn eerste muziekvideo gemaakt. Hij stond in dit jaar tevens, als eerste Canadese rapper zonder platencontract, met zijn muziekclip op hiphopplatform BET.[14] De mixtape bevatte overigens een remix van het nummer "Man of the Year", samen met Lil Wayne, origineel gezongen door Brisco en Flo Rida. Vanaf 2008 toonde Lil Wayne interesse in Drake. Wayne stuurde zijn muziek naar Jas Prince, eigenaar van Rap-A-Lot, een Amerikaans platenlabel. Hij werd direct hierna uitgenodigd om naar Houston te vliegen, om gelijk op tournee te gaan met hem. Tijdens deze tijd namen Lil Wayne en Drake enkele nummers op, waaronder Ransom, Forever en Brand New. Gedurende deze gehele tijd had Drake geen contract bij een platenlabel.

So Far Gone (2009)[bewerken | brontekst bewerken]

Op 13 februari 2009 bracht Drake zijn derde mixtape, So Far Gone uit. Dit album was gratis te downloaden op zijn website. Het album bevatte nummers van Drake, samenwerkend met Lil Wayne, Bun B, Omarion, Lloyd en Trey Songz. Binnen twee uur na verschijning was het album al 2000 keer gedownload. De mixtape werd als enorm succesvol gezien en bereikte uiteindelijk de radiostations. Als reactie hierop werd een So Far Gone uitgebracht, een ep met de vijf populairste nummers, waaronder Best I Ever Had en Succesfull. MTV betitelde de ep als "The Hottest Mixtape of 2009 (vrij vertaald: Beste mixtape van 2009)".[15] Vanaf dit moment steeg Drakes bekendheid tot wereldwijd niveau. Hij werkte vervolgens samen met wereldartiesten, waaronder DJ Khaled, Young Money, Jay-Z, Kanye West, Eminem, Young Jeezy, Mary J. Blige, Timbaland, Birdman, Trey Songz, Jamie Foxx en The Weeknd. Drake heeft hiernaast nummers geschreven voor Jazz Cartier, Bishop Brigante, Alicia Keys en Dr. Dre.

Drake tekende in 2009 een contract bij Young Money Entertainment, het bedrijf van Lil Wayne.[16] Twee nummers van Drake, Best I Ever Had en Every Girl, dat samen met Young Money gezongen is, debuteerden op 4 juli 2009 in de Billboard Hot 100 op respectievelijk de derde en tiende plaats. Hiermee was Drake de tweede artiest ter wereld die dit lukte. Nelly Furtado had in 2001 ook twee nummers die binnen een week in de top 10 stonden (I'm Like a Bird en Get Ur Freak On). Drake toerde na dit succes met onder andere Lil Wayne met de America's Most Wanted Tour.

Op 15 september 2009 werd de So Far Gone ep opnieuw uitgebracht, maar nu met zeven nummers, waarvan vijf van de originele ep. Het album debuteerde op de zesde plek in de Billboard 200 en verkreeg de certificatie ‘Goud’ van de RIAA met een verkoopkwantiteit van meer dan 500.000 stuks in de Verenigde Staten. Op 18 april 2010 won Drake met zijn ep ‘Rap Recording of the Year (vrij vertaald: beste rapalbum van het jaar)’ op de Juno Awards van 2010.[17]

Thank Me Later (2010)[bewerken | brontekst bewerken]

Drake was van plan om zijn eerste album, Thank Me Later, uit te brengen in de herfst van 2009. Dit lukte door onbekende oorzaak niet. De uitgavedatum werd eerst verplaatst naar maart 2010[18] en daarna naar 25 mei 2010.[19] Op 5 april 2010 maakte Universal Motown bekend dat de uitgavedatum weer verplaatst was. De uiteindelijke datum van verschijnen werd gesteld op 15 juni 2010.[18][20] Universal bevestigde dat Drake op het album samenwerkte met Kanye West, Jay-Z[21] en Lil Wayne. Op 9 maart 2010 kwam de eerste single van het album uit, Over.[22] Het nummer behaalde de veertiende plaats in de Billboard Hot 100.

In 2010 rondde Drake zijn album af. Hieropvolgend bracht hij zijn tweede single uit, Find Your Love,[23] die de achtste plaats behaalde in de Hot 100. De derde single, uitgebracht op 1 juni 2010, Miss Me, met Lil Wayne, behaalde de vijftiende plaats.[24] Uiteindelijk werd Thank Me Later uitgebracht op de beloofde datum, 15 juni 2010. Op die dag had Drake een gratis concert georganiseerd in New York. Er kwamen 25.000 mensen naar dit concert. Dankzij dit gigantische aantal mensen en de vele vechtpartijen die ontstonden bij aanvang van het concert, werd het echter afgelast door de politie. Drake was furieus, maar kon niets doen.[25]

Ondanks dit fiasco werden er 447.000 albums verkocht in de eerste week, waarmee het op de eerste plaats debuteerde in de Billboard 200.[26] Hierdoor verkreeg het album even de titel 'meestverkochte albums in 1 week'. Deze titel werd echter een week later afgenomen door Eminem, met zijn album Recovery.

In 2010 toerde Drake door de Verenigde Staten met zijn "Lights Dreams and Nightmares Tour". Hij trapte op 20 september 2010 af in Miami.[27] De tournee eindigt op 6 november 2010 in Las Vegas.[28]

In Nederland en Vlaanderen begon Drake langzamerhand bekendheid te vergaren. Thank Me Later debuteerde op de 71 plaats in de Album Top 100 en op 98 in de Ultratop 50. In 2009 stond Drake, met Best I Ever Had, op de vijfde plaats in de tipparade. In 2010 stond Find Your Love in Nederland op de derde plaats- en in Vlaanderen op de zestiende plaats van de tipparade.

Take Care (2011)[bewerken | brontekst bewerken]

In november 2011 bracht Drake zijn tweede studioalbum uit, genaamd Take Care. Waarvoor hij een Grammy Beste Rap Album van het Jaar kreeg. Ter promotie van het album ging Drake op wereldtournee met de Club Paradise Tour, het werd de succesvolste hip-hop tournee van 2012. Drake passeerde ook Nederland en België met zijn tour.

Nothing Was the Same (2013)[bewerken | brontekst bewerken]

In september 2013 bracht Drake zijn derde studioalbum uit, genaamd Nothing Was the Same. In januari 2013 kondigde Drake aan dat hij zijn eerste single van het album zou uitbrengen na de slotshow van de Grammy Awards. De eerste single Started from the Bottom werd enkel in de Verenigde Staten een grote hit. De tweede single Hold On, We're Going Home daarentegen werd een megahit over de hele wereld. In de Verenigde Staten kreeg het zes keer platina. Verder bracht Drake nog enkele singles van het album uit die iets minder bekend werden in Europa, en ging hij op wereldtournee met zijn Would You Like a Tour tournee. Drake kwam voor een tweede keer naar België, ditmaal trad hij op in Paleis 12.

Views & More Life (2016)[bewerken | brontekst bewerken]

In juli 2014 kondigde Drake aan dat zijn volgende album Views zou gaan heten. Hij was echter nog niet begonnen met het opnemen van het album. Wel bracht hij op 25 oktober 2014 drie nummers van zijn nieuwe album uit, omdat volgens hem de hacker die drie nummers in bezit zou hebben. Op 29 april 2016 bracht Drake zijn album Views uit.[29] Het album kreeg een Grammy nominatie voor Beste Rap Album, maar Drake greep naast de trofee.

Scorpion (2018)[bewerken | brontekst bewerken]

In juni 2018 bracht Drake zijn vijfde studioalbum uit genaamd Scorpion. Dit album bestormde in de opeenvolgende dagen de hitlijsten. Een van de opvallendste nummers is gemaakt met oude stemfragmenten van de overleden Michael Jackson. De bekendste single van dit album is God's Plan, ook Nice for What wordt wereldwijd bekend, en bevat een videoclip met verschillende bekende vrouwen. De derde single van het album In my Feelings werd ook een top 10-hit in Nederland en België, vooral online werd het wereldwijd nog bekender door de #InMyFeelingsChallenge" of "#KiKiChallenge. In de Verenigde Staten werd het zijn zesde nummer 1-hit en daarmee brak Drake een record, geen enkele rapper deed dat eerder.

Certified Lover Boy (2021)[bewerken | brontekst bewerken]

Drake's zesde studioalbum, Certified Lover Boy, verscheen op 3 september 2021. Op dezelfde dag verscheen de eerste single, getiteld Way 2 Sexy. De tweede single, Girls Want Girls, werd twee weken later al uitgebracht.

Acteercarrière[bewerken | brontekst bewerken]

In 2001 begon Drake zijn acteercarrière als Jimmy Brooks, een personage in Degrassi: The Next Generation. In deze televisieserie is Brooks een basketbalspeler die in een rolstoel terechtgekomen is met verlamde benen, nadat een klasgenoot hem in zijn ruggengraat heeft geschoten. Zijn rol in de serie eindigde in 2009, nadat zijn personage op Degrassi zijn diploma behaalde. Hij heeft in 139 afleveringen gespeeld, waaronder in de film Degrassi Spring Break Movie, uit 2008.

Drake kreeg in 2010 een hoofdrol in het spel Gears of War 3. Hij speelt hier de rol van Jace Stratton.[30]

Filmografie[bewerken | brontekst bewerken]

Film
Jaar Film Rol Notities
2008 Charlie Bartlett Jones
Mookie's Law Chet Walters Korte film
2011 Breakaway Zichzelf Cameo
2012 Ice Age 4: Continental Drift Ethan Stemacteur
2013 Anchorman 2: The Legend Continues Een fan van Ron Burgundy Cameo
2014 Think Like a Man Too Zichzelf Cameo
Televisie
Jaar Titel Rol Notities
2001 Blue Murder Joey Tamarin 1 aflevering
Degrassi: The Next Generation Jimmy Brooks 139 afleveringen
2002 Soul Food Fredrick 1 aflevering
Conviction Kleine vis Televisiefilm
2005 Best Friend's Date Dater 1 aflevering
Instant Star Zichzelf 1 aflevering
2008 The Border PFC Gordon Harvey 1 aflevering
2009 Being Erica Ken 1 aflevering
Sophie Ken 1 aflevering
Beyond the Break Zichzelf 1 aflevering
2011 Saturday Night Live Zichzelf
2012 Punk'd Zichzelf
2014 Saturday Night Live Zichzelf

Discografie[bewerken | brontekst bewerken]

Zie Discografie van Drake voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

Albums[bewerken | brontekst bewerken]

Album met eventuele hitnotering(en) in de Nederlandse Album Top 100 Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
Thank Me Later 11-06-2010 19-06-2010 71 3
Take Care 14-11-2011 19-11-2011 38 6
Nothing Was the Same 24-09-2013 28-09-2013 8 11
If You're Reading This It's Too Late 12-02-2015 21-02-2015 15 3 mixtape
What a Time to Be Alive 20-09-2015 26-09-2015 9 14 mixtape, met Future
Views 06-05-2016 07-05-2016 3 26
More Life 17-03-2017 25-03-2017 3 85 mixtape
Scorpion 29-06-2018 07-07-2018 1(3wk) 155
So far Gone (An October's Very Own Presentation) 15-02-2019 23-02-2019 21 2 mixtape
Care Ppackage 02-08-2019 10-08-2019 8 4 Verzamelalbum
Dark Lane Demo Tapes 01-05-2020 09-05-2020 1(1wk) 21 mixtape
Certified Lover Boy 03-09-2021 11-09-2021 1(2wk) 94
Honestly, Nevermind 2022 24-06-2022 1(1wk) 22
Her Loss 2022 12-11-2022 2 25 in samenwerking met 21 Savage
For All the Dogs 2023 14-10-2023 1(1wk) 28*
Album met hitnotering(en) in de Vlaamse Ultratop 200 albums Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
Thank Me Later 11-06-2010 26-06-2010 98 1
Take Care 14-11-2011 26-11-2011 44 16
Nothing Was the Same 23-09-2013 28-09-2013 11 28
If You're Reading This It's Too Late 12-02-2015 21-02-2015 31 28 mixtape
What a Time to Be Alive 20-09-2015 26-09-2015 23 3 mixtape, met Future
Views 06-05-2016 07-05-2016 3 33
More Life 17-03-2017 25-03-2017 6 87 mixtape
Scorpion 29-06-2018 07-07-2018 2 284* Goud
So far Gone (An October's Very Own presentation) 15-02-2019 23-02-2019 37 2 mixtape
Care Package 02-08-2019 10-08-2019 21 4 Verzamelalbum
Dark Lane Demo Tapes 01-05-2020 09-05-2020 3 22 mixtape
Certified Lover Boy 03-09-2021 11-09-2021 2 128*
Honestly, Nevermind 2022 25-06-2022 4 22
Her Loss 2022 12-11-2022 4 49 in samenwerking met 21 Savage
For All the Dogs 2023 15-10-2023 5 27

Singles[bewerken | brontekst bewerken]

Single met eventuele hitnotering(en) in de Nederlandse Top 40 Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
Best I Ever Had 23-02-2009 26-09-2009 tip5 -
Find Your Love 17-05-2010 17-07-2010 tip3 - Nr. 85 in de Single Top 100
What's My Name? 15-11-2010 18-12-2010 23 7 met Rihanna /
Nr. 20 in de Single Top 100 / Alarmschijf
Moment 4 Life 2012 12-01-2013 tip9 - met Nicki Minaj /
Nr. 51 in de Single Top 100
Started from the Bottom 2013 - Nr. 61 in de Single Top 100
Love Me 2013 - met Lil Wayne & Future /
Nr. 79 in de Single Top 100
Right Here 2013 23-03-2013 tip16 - met Justin Bieber
Hold On, We're Going Home 2013 07-09-2013 11 21 met Majid Jordan /
Nr. 12 in de Single Top 100
Legend 2015 - Nr. 97 in de Single Top 100
Hotline Bling 2015 24-10-2015 9 15 Nr. 6 in de Single Top 100
Jumpman 2015 - met Future /
Nr. 74 in de Single Top 100
Work 29-01-2016 20-02-2016 2 15 met Rihanna /
Nr. 1 in de Single Top 100
Summer Sixteen 2016 - Nr. 84 in de Single Top 100
One Dance 2016 23-04-2016 1(6wk) 24 met Wizkid & Kyla /
Nr. 1 in de Single Top 100
Pop Style 2016 - met The Throne /
Nr. 73 in de Single Top 100
Too Good 2016 18-06-2016 9 15 met Rihanna /
Nr. 6 in de Single Top 100 / Alarmschijf
Controlla 2016 22-10-2016 tip23 - Nr. 30 in de Single Top 100
Fake Love 2016 14-01-2017 35 2 Nr. 19 in de Single Top 100
Passionfruit 2017 25-03-2017 13 11 Nr. 6 in de Single Top 100 / Alarmschijf
Blem 2017 - Nr. 47 in de Single Top 100
Madiba Riddim 2017 - Nr. 53 in de Single Top 100
Get It Together 2017 - met Black Coffee & Jorja Smith /
Nr. 58 in de Single Top 100
Free Smoke 2017 - Nr. 59 in de Single Top 100
Portland 2017 - met Quavo & Travis Scott /
Nr. 64 in de Single Top 100
No Long Talk 2017 - met Giggs /
Nr. 77 in de Single Top 100
Gyalchester 2017 - Nr. 83 in de Single Top 100
Jorja Interlude 2017 - Nr. 84 in de Single Top 100
4422 2017 - met Sampha /
Nr. 88 in de Single Top 100
Teenage Fever 2017 - Nr. 93 in de Single Top 100
Sacrifices 2017 - met 2 Chainz & Young Thug /
Nr. 97 in de Single Top 100
Skepta Interlude 2017 - Nr. 100 in de Single Top 100
To the Max 2017 10-06-2017 tip13 - met DJ Khaled
Signs 2017 - Nr. 54 in de Single Top 100
God's Plan 2018 02-02-2018 2 19 Nr. 1 in de Single Top 100
Diplomatic Immunity 2018 - Nr. 61 in de Single Top 100
Walk It Talk It 2018 - met Migos /
Nr. 93 in de Single Top 100
Look Alive 2018 - met Blocboy JB /
Nr. 35 in de Single Top 100
Nice for What 2018 21-04-2018 tip2 Nr. 6 in de Single Top 100
I'm Upset 2018 - Nr. 40 in de Single Top 100
Don't Matter to Me 2018 14-07-2018 13 5 met Michael Jackson / Alarmschijf /
Nr. 7 in de Single Top 100
In My Feelings 2018 28-07-2018 1(1wk) 16 Nr. 2 in de Single Top 100
No Stylist 2018 - met French Montana /
Nr. 84 in de Single Top 100
Mia 2018 02-11-2018 28 4 met Bad Bunny /
Nr. 27 in de Single Top 100
Going Bad 2018 - met Meek Mill /
Nr. 71 in de Single Top 100
No Guidance 2019 22-06-2019 tip7 - met Chris Brown /
Nr. 36 in de Single Top 100
Money in the Grave 2019 - met Rick Ross /
Nr. 38 in de Single Top 100
Won't Be Late 2019 - met Swae Lee /
Nr. 74 in de Single Top 100
Life Is Good 2020 18-01-2020 tip4 met Future
Toosie Slide 2020 25-04-2020 16 6
Popstar 2020 01-08-2020 tip11 - met DJ Khaled
Laugh Now Cry Later 2020 22-08-2020 tip8 met Lil Durk
What's Next 2021 13-03-2021 tip17 -
Girls Want Girls 2021 11-09-2021 tip17 3 met Lil Baby
Jimmy Cooks 2022 25-06-2022 tip18 3 met 21 Savage
Rich Flex 2022 12-11-2022 tip9 3 met 21 Savage
Search & Rescue 2023 15-04-2023 tip11 4
Who Told You 2023 17-06-2023 tip7 5 met J Hus
Slime You Out 2023 23-09-2023 tip16 5 met SZA
Single met hitnotering(en) in de Vlaamse Ultratop 50 Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
Find Your Love 17-05-2010 26-06-2010 tip15 -
What's My Name? 15-11-2010 27-11-2010 28 12 met Rihanna
Moment 4 Life 10-01-2011 26-02-2011 tip23 - met Nicki Minaj
The Motto 30-01-2012 07-04-2012 tip29 - met Lil Wayne
Take Care 28-11-2011 28-04-2012 36 4 met Rihanna
F**kin' Problems 03-12-2012 15-12-2012 tip3 - met A$AP Rocky, 2 Chainz & Kendrick Lamar
Love Me 21-01-2013 09-02-2013 tip3 - met Lil Wayne & Future
Started from the Bottom 11-02-2013 23-02-2013 tip50 -
Poetic Justice 11-02-2013 02-03-2013 tip56 - met Kendrick Lamar
No Guns Allowed 08-04-2013 20-04-2013 tip61 - met Snoop Lion & Cori B
Hold On, We're Going Home 19-08-2013 05-10-2013 20 17 met Majid Jordan
Who Do You Love? 28-04-2014 03-05-2014 tip77 - met YG
Tuesday 01-09-2014 01-11-2014 tip22 - met I Love Makonnen
Only 03-11-2014 15-11-2014 tip39 - met Nicki Minaj, Lil Wayne & Chris Brown
Blessings 23-02-2015 14-03-2015 tip69 - met Big Sean
Hotline Bling 31-07-2015 31-10-2015 8 18 Goud
Jumpman 21-09-2015 02-01-2016- tip40 - met Future
Work 25-01-2016 06-02-2016 6 16 met Rihanna / Platina
Summer Sixteen 01-02-2016 13-02-2016 tip -
Pop Style 05-04-2016 16-04-2016 tip - met The Throne
One Dance 04-04-2016 16-04-2016 1 (3wk) 33 met Wizkid & Kyla / 3x Platina
For Free 03-06-2016 18-06-2016 tip - met DJ Khaled
Controlla 06-05-2016 16-07-2016 tip8 -
Too Good 03-06-2016 30-07-2016 9 17 met Rihanna / Platina
No Shopping 16-07-2016 13-08-2016 tip - met French Montana
Sneakin' 04-11-2016 05-11-2016 tip - met 21 Savage
Fake Love 04-11-2016 05-11-2016 tip3 -
No Frauds 10-03-2017 18-03-2017 tip - met Nicki Minaj & Lil Wayne
Passionfruit 20-03-2017 01-04-2017 7 13 Goud
Come Closer 31-03-2017 29-04-2017 tip - met Wizkid
To the Max 09-06-2017 17-06-2017 tip - met DJ Khaled
Signs 23-06-2017 08-07-2017 tip13 -
God's Plan 19-01-2018 27-01-2018 5 24 Platina
Look Alive 09-02-2018 17-02-2018 tip2 - met BlocBoy JB
Walk It Talk It 16-03-2018 24-03-2018 tip10 - met Migos
Nice for What 06-04-2018 21-04-2018 20 9
Yes Indeed 15-05-2018 26-05-2018 tip - met Lil Baby
I'm Upset 26-05-2018 02-06-2018 tip12 -
Don't Matter to Me 29-06-2018 14-07-2018 33 4 met Michael Jackson
In My Feelings 13-07-2018 21-07-2018 6 16 Goud
No Stylist 21-09-2018 29-09-2018 tip14 - met French Montana
Mia 12-10-2018 27-10-2018 49 1 met Bad Bunny
Going Bad 30-11-2018 08-12-2018 tip3 - met Meek Mill
Mob Ties 2018 02-02-2019 tip -
Girls Need Love (Remix) 11-02-2019 09-03-2019 tip - met Summer Walker
No Guidance 14-06-2019 15-06-2019 tip6 - met Chris Brown
Money in the Grave 2019 22-06-2019 tip3 - met Rick Ross
Gold Roses 26-07-2019 03-08-2019 tip - met Rick Ross
Won't Be Late 16-08-2019 24-08-2019 tip12 - met Swae Lee
Loyal 22-11-2019 30-11-2019 tip35 - met PartyNextDoor
Life Is Good 2020 25-01-2020 45 5 met Future / Goud
Toosie Slide 2020 11-04-2020 6 8
Pain 1993 2020 09-05-2020 tip29 - met Playboi Carti
Popstar 2020 25-07-2020 tip12 - met DJ Khaled
Greece 2020 25-07-2020 tip10 - met DJ Khaled
Only You Freestyle 2020 01-08-2020 tip24 - met Headie One
Laugh Now Cry Later 2020 05-09-2020 47 4 met Lil Durk
Outta Time 2020 17-10-2020 tip - met Bryson Tiller
Mr. Right Now 2020 24-10-2020 tip - met 21 Savage & Metro Boomin
What's Next 2021 13-03-2021 tip2 -
Solid 2021 24-04-2021 tip - met Young Stoner Life, Young Thug & Gunna
Girls Want Girls 2021 11-09-2021 49 1 met Lil Baby
Rich Flex 2022 12-11-2022 50 1 met 21 Savage

Concerttournees[bewerken | brontekst bewerken]

Trivia[bewerken | brontekst bewerken]

  • Eind juli 2023 kocht Drake op een veiling een kroonvormige ring met goud, diamanten en robijnen ring van wijlen rapper Tupac Shakur voor 1,016 miljoen dollar.[31]

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie Drake van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.