Auchan

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Auchan
Logo
Oprichting 1961 te Roubaix
Sleutelfiguren Gérard Mulliez, Oprichter
Thierry Mulliez,Voorzitter
Hoofdkantoor Villeneuve-d'Ascq
Omzet/jaar € 44,37 miljard (2011)
Website Auchan International
Portaal  Portaalicoon   Economie

Auchan is een Franse hypermarktketen.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

In 1961 opende Gérard Mulliez zijn eerste opslag in een district van Roubaix genaamd "Hauts Champs", vandaar de handelsnaam van Auchan.[bron?] De oppervlakte van dit verlaten fabrieksgebouw was nauwelijks 600 m² en het aantal arbeidskrachten bedroeg niet meer dan dertig. Aan de buitenkant van het gebouw prijkten de discountprijzen, toen het ei van Columbus in Retailland.

Enkele jaren later, in 1967, werd de eerste moderne discounthypermarkt geopend in Ronk aan de rand van de stad.[bron?] De hypermarkt van 6,000m² had ook een tankstation. Door zijn ligging dicht bij de grens is de 'Auchan in Ronk' nog steeds populair bij Belgen die er goedkoop water en wijn komen inslaan.[bron?]

Vanaf 1971 begon het bedrijf zich ook te ontplooien buiten de regio-Rijsel. De totale oppervlakte van de winkels werd vergroot tot 18,000m².

In 1996 werd een mijlpaal bereikt: Auchan beschikte toen over 52 winkels en nam Docks de France (Mammouth hypermarkets, ATAC supermarkets, etc.) over. De bedrijfsgrootte werd daardoor verdubbeld. Andere overnames[bron?] volgden.

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie Auchan van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.