Australian Homemade

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Australian Homemade (in spreektaal vaak: Australian) is een internationaal opererende ijs- en bonbonketen met franchiseformule. Het bedrijf is eigendom van Australian Homemade in Veenendaal, Nederland. De winkels en merkrechten in België vallen onder een andere eigenaar.

Geschiedenis[bewerken]

De eerste winkel werd in 1989 geopend in Knokke. Sinds 1995 zijn er winkels in Nederland te vinden. In 2001 kocht een Nederlander de internationale rechten op het merk en begon aan een internationale uitrol van het merk. Anno 2011 behoren er vestigingen in Nederland, Duitsland, Spanje, Egypte, Bahrein de Caraïben en de Verenigde Staten tot het bedrijf. De Belgische winkel behoort hier niet (meer) toe. Het bedrijf concurreert in het marktsegment met het Amerikaanse bedrijf Häagen-Dazs. Het bedrijf werkt met strategisch geplaatste filialen die gevestigd worden op centrale punten als bijvoorbeeld spoorwegstations en pleinen van winkelcentra.

Australian werkt sinds 2011 via een licentie overeenkomst en is niet langer een franchise formule. De winkels zijn niet meer in eigen beheer en de focus ligt op retail. Het merk ligt met ijs, chocolade en koffieproducten bij retail, groothandel, out of home en cateringorganisaties.

Producten[bewerken]

Het bedrijf gebruikt verse ingrediënten en bouwt aan een organisch imago. Het vruchtenijs bestaat bijvoorbeeld alleen uit vers fruit, water en een beetje suiker.[1] Naast ijs verkopen de filialen van Australian bonbons, snacks en koude en en warme dranken.

Externe links[bewerken]