Maejor Ali

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Bei Maejor)
Maejor Ali
Maejor Ali
Algemene informatie
Volledige naam Brandon Green
Alias Maejor Ali, voormalig Bei Maejor
Geboren 23 juli 1988Bewerken op Wikidata
Geboorteplaats DetroitBewerken op Wikidata
Land Southfield, Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Werk
Jaren actief 2003-heden
Genre(s) R&B, hiphop
Beroep Zanger/rapper, songwriter, producer, muziekproducent
Instrument(en) Vocalen, Piano
Label(s) Jive, RCA
Officiële website
(en) AllMusic-profiel
(en) Discogs-profiel
(en) Last.fm-profiel
(en) MusicBrainz-profiel
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Brandon Michael Green, (Detroit (Michigan), 23 juli 1988) beter bekend onder zijn artiestennaam Maejor Ali (voormalig Bei Maejor), is een Grammy-genomineerde Amerikaanse artiest, songwriter en muziekproducent.

Maejor schreef teksten en produceerde muziekstukken voor een groot aantal bekende artiesten, waaronder Trey Songz, Tinie Tempah, Ciara, Sean Kingston, Cody Simpson, Lloyd, Keri Hilson, Drake, T-Pain, Bow Wow, New Boyz, Ne-Yo, Justin Bieber, Wiz Khalifa en Soulja Boy. Verder schreef hij de muziek voor de films Bratz: The Movie (2007) en The Princess and the Frog (2009), en voor de realityserie Jersey Shore in 2011.

Green ontving zijn eerste Gouden Plaque voor de productie van Bun B's Trill in 2005, toen hij nog op de Universiteit van Michigan zat. Hier studeerde hij in 2008 af. Green werd twee jaar later genomineerd voor een Grammy-award voor zijn productiewerk aan studioalbums van Trey Songz (2010) en Monica (2011). Na zijn afstuderen verhuisde hij naar Atlanta en vormde hij het Compound Entertainment-team, samen met Ne-Yo. Maejor werd getekend bij Jive Records in januari 2010.