Naar inhoud springen

Bernd Andeweg

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Vuilnisbak
Dit artikel komt mogelijk voor verwijdering in aanmerking.
Het overleg hierover wordt gevoerd op deze discussiepagina. Iedereen is welkom daaraan bij te dragen.
Zie voor meer informatie: Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Voel je vrij het artikel te bewerken.
Haal de pagina echter niet leeg en verwijder deze boodschap niet voordat de discussie gesloten is.

Dr. Bernd Andeweg (Heemskerk, 7 april 1973) is aardwetenschapper (geoloog, vulkanoloog, seismoloog) op de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij doceert vooral in jaar 1 en 2 van de Bacheloropleiding Aardwetenschappen vakken als Plaattektoniek, Structurele geologie, Deformation van gesteente, Veldwerk Spanje rond Fuente-Alamo, Duurzaam gebruik van de Nederlandse ondergrond, Aardwarmte.

Over dat soort onderwerpen begeleidt hij ook BSc en MSc studenten bij hun thesis (naast Aardwetenschappen, ook van Aarde, Economie & Duurzaamheid, Computer Science en Artificial Intelligence). Hij promoveerde in 2002 op de spanning in de lithosfeer van het Iberische Schiereiland en structuren die daardoor ontstonden van het Krijt tot nu.

Daarnaast is hij actief op het raakvlak van HO en VO.[1] Bij Aardrijkskunde docenten is hij bekend om nascholingen en artikelen in Geografie, het blad van het KNAG. Via het KNAG en Cito is hij betrokken bij het curriculum Aardrijkskunde en eindexamenmateriaal. Andeweg ontwikkelde ook lesmateriaal voor NLT, was lid van de Werkgroep en later Stuurgroep van dat vak.[2] Heel wat leerlingen hebben contact met hem voor hun PWS.

Door jarenlang voorlichter van de opleiding Aardwetenschappen te zijn, weten media (kranten, radio, websites) hem ook te vinden bij aardbevingen, vulkaanuitbarstingen en andere geologische onderwerpen. Hij schoof aan bij heel wat (live)TV programma's (oa.Op1, RTL Late Night, Nieuwsuur, Jeugdjournaal, Klokhuis, Universiteit van Nederland) meestal met iets praktisch (gesteente, vulkanische as, zand, chocolade-reep, aquarium, plankjes) om duiding te geven.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]