Bert Mosselmans

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Bert Mosselmans
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Persoonlijke gegevens
Geboortedatum 1969
Geboorteplaats Duitsland
Nationaliteit Vlag van Nederland Nederland
Wetenschappelijk werk
Vakgebied economie, filosofie
Promotor Dirk Frantzen
Alma mater Vrije Universiteit Brussel (1987 – 1999)Bewerken op Wikidata

Bert Mosselmans (1969 Duitsland) is een Nederlands hoogleraar economie en filosofie. Zijn onderzoek focust op de geschiedenis van het economisch denken en meer specifiek op microeconomie en industriële organisatie in de 19e en de eerste helft van de 20e eeuw.

Academische carrière[bewerken | brontekst bewerken]

Aan de Vrije Universiteit Brussel haalde Mosselmans de graden van licentiaat Handelsinginieur (1992), licentiaat filosofie (1994) en doctor in de economie (1999).

Tussen 2007 en 2014 was hij decaan van het Vesalius College.

Sindsdien is hij professor economie en filosofie aan het University College Roosevelt, in Middelburg.[1]

Werk[bewerken | brontekst bewerken]

Mosselmans publiceert vooral over de geschiedenis van het economisch denken en de geschiedenis van de filosofie en in het bijzonder over William Stanley Jevons, een 19e-eeuws filosoof en econoom.[2]

Zijn onderzoek verscheen onder andere in The European Journal of the History of Economic Thought[3] en History of Political Economy.[4] Hij schreef ook het lemma over Jevons in de Stanford Encyclopedia of Philosophy[5]

Bert Mosselmans verkreeg de Best Article Award van European Society for the History of Economic Thought in 2000[6] en de Joseph Dorfman Award[7] van de History of Economics Society in 2001.