Bezoekerscentrum De Helderse Vallei

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De Helderse Vallei

Het Bezoekerscentrum De Helderse Vallei is een onafhankelijk bezoekerscentrum in natuurgebied Mariëndal in Den Helder in Noord-Holland. Het bevindt zich in een afwisselend gebied met bos, duin en strand, plassen en drasland.

Het centrum biedt een tentoonstelling met informatie over de plaatselijke natuur, zoals de Helderse natuurgebieden, de planten en dieren die daar voorkomen en recreatiemogelijkheden. Er zijn wisselende exposities over onderwerpen op gebied van natuur en milieu en educatieve programma's voor scholen en bezoekers in de vorm van lesprogramma's, kinderfeestjes en uitleenmaterialen, lezingen en excursies in de natuur. Het centrum beschikt over een vlindertuin, vogeltuin, insectenhotel en boomgaard. Er is een kinderboerderij met oude dierenrassen, een uitkijktoren en een openluchttheater.

Op 14 oktober 2011 zijn de botten van een Engelse soldaat uit 1799, die gevonden werden in de duinen bij Groote Keeten, bij De Helderse Vallei aan het publiek getoond.[1]

Kinderboerderij[bewerken | brontekst bewerken]

Op de kinderboerderij worden geiten, schapen, paarden, lakenvelder koeien, herten, ezels, diverse soorten kippen en vogels, pauwen en varkens gehouden.