Bigg Boss

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Bigg Boss
Genre Reality
Speelduur 45-60 minuten
Land van oorsprong Vlag van India India
Taal Hindi
Productie
Producent Endemol India
Uitzendingen
Start 3 november 2006
Seizoenen 4
Netwerk of omroep Sony India (seizoen 1)
Colors (seizoen 2-heden)
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Bigg Boss is een populaire realityserie programma dat uitgezonden wordt in India. Het volgt op het Big Brother-formaat, die voor het eerst werd ontwikkeld door Endemol in Nederland.

Concept[bewerken]

Bigg Boss is een reality show, waar bekende sterdeelnemers verblijven in een huis voor ongeveer drie maanden, dat volledig afgesloten is met de buitenwereld. Ze worden aangestuurd door een mysterieuze persoon, die bekendstaat als 'Bigg Boss', die alleen aanwezig in het huis om de bewoners aan te spreken.

Het huis[bewerken]

Een Bigg Boss House is gebouwd voor elk seizoen. Het huis is gelegen in de toeristische plaats van Lonavala, Pune district Maharashtra. Het huis is goed ingericht en gedecoreerd. Het heeft allerlei moderne voorzieningen, maar slechts een of twee slaapkamers en vier badkamers en een toilet. Er is een tuin, zwembad, activiteiten en een fitnessruimte in het huis. Er is ook een bekenteniskamer, waar de huisgenoten opgeroepen kan worden door de 'Bigg Boss' (stem) voor elke vorm van gesprek, en voor het benoemingsproces.

In het huis zelf is er ook geen televisie, telefoon, internet, klokken, pen of papieren aanwezig.

Regels[bewerken]

Hoewel alle regels nog nooit is verteld aan het publiek, zijn de meest prominente duidelijk te zien. De huisbewoners zijn niet toegestaan te praten in een andere taal dan het Hindi. Ze zijn niet verondersteld om te knoeien met een van de elektronische apparatuur of enig ander ding in het huis. Ze kunnen het huis niet verlaten op elk moment, behalve wanneer toegestaan. Ze kunnen niet discussiëren over de nominatie proces met iedereen.

Nominaties en uitzetting[bewerken]

Elke week wordt iedere deelnemer genoemd in de 'bekenteniskamer' van Bigg Boss en er wordt gevraagd om twee namen te benoemen van de andere deelnemers voor de eliminaties. Bigg Boss selecteert twee of drie mensen met de hoogste stemmen, die zijn opgemaakt voor een publieke stemming via telefoon en sms. Degene met de minste stemmen wordt uitgezet op vrijdag. Af en toe, mag niet meer dan een persoon worden uitgezet in een tijd, zoals in de laatste aflevering.

Soms kan de huisgenoten worden voorgedragen om andere redenen, zoals de benoeming van een persoon die heeft bereikt bijzondere voorrechten (via taken of andere dingen), voor het overtreden van regels of iets anders. Als er iets is dat zeer ernstig is, kan een deelnemer direct worden uitgezet.

Series details[bewerken]

Seizoen Presentator Start seizoen Einde seizoen # dagen # huisbewoners Winnaar
1 Arshad Warsi 3 november 2006 26 januari 2007 86 15 Rahul Roy
2 Shilpa Shetty 17 augustus 2008 22 november 2008 98 15 Ashutosh Kaushik
3 Amitabh Bachchan 4 oktober 2009 26 december 2009 84 15 Vindu Dara Singh
4 Salman Khan 3 oktober 2010 8 januari 2011 96 16 Shweta Tiwari
5 Sanjay Dutt 2 oktober 2011 7 januari 2012 98 18 Juhi Parmar
6 Salman Khan 7 oktober 2012 12 januari 2013 97 19 Urvashi Dholakia
7 15 september 2013 28 december 2013 105 20 Gauhar Khan

Zie ook[bewerken]

Externe links[bewerken]