Blaine Hogan

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Blaine Hogan
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Blaine Hogan (29 januari 1980) is een Amerikaans acteur uit Minnesota. Hij is bekend van de dramaserie Prison Break van Fox. Hij had hierin een rol van een jonge gedetineerde genaamd Seth Hoffner.

Hogan studeerde af aan de Butler University in de stad Indianapolis in Indiana. Hij speelde toneel in Indianapolis en Chicago. Hij bewerkte Franz Kafka's "Vor dem Gesetz" tot het korte toneelstuk The Door, dat gespeeld werd tijdens de donkere avonden in de steegjes in Broad Ripple, een voorstad van Indianapolis. Hogan was eerder te zien als Gregor Samsa in Steven Berkoffs bewerking van The Metamorphosis (De Gedaanteverwisseling).

Andere rollen van Hogan in zijn Butler-tijd waren onder andere Rosencrantz in William Shakespeares Hamlet en Guildenstern in Tom Stoppards Rosencrantz & Guildenstern Are Dead. Ook speelde hij Hedwig en Tommy Speck in een uitverkochte wegens succes geprolongeerde voorstelling van Hedwig and the Angry Inch in het Phoenix Theatre (waarin hij opmerkte dat Jim Jones in hetzelfde gebouw preekte) en Snoopy in Snoopy!!! in Edyvean Repertory Theatre.

Hogan studeert momenteel in een seminarie in Seattle.

Filmografie[bewerken]

Externe links[bewerken]