Blaze of Glory

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Blaze of Glory is Jon Bon Jovi's eerste soloalbum, uitgebracht in 1990. Het bevat nummers van, en geïnspireerd door, de film Young Guns II. Emilio Estevez vroeg Bon Jovi's "Wanted Dead or Alive" als theme song voor zijn film over Billy the Kid, maar Jon Bon Jovi eindigde met het samenstellen van een geheel nieuwe album voor de soundtrack van de film. Het album bevat gasten zoals Elton John, Little Richard, en Jeff Beck. Blaze of Glory werd bekroond met een Golden Globe, en was genomineerd voor een Academy Award en Grammy.

Hitlijsten[bewerken | brontekst bewerken]

Het album piekte op nummer 3 in de Billboard 200 en nummer 2 op de Britse Albums Chart.[1] Het titelnummer "Blaze of Glory" werd uitgebracht als de eerste single en was nummer 1 in de Billboard Hot 100 en de Mainstream Rock Charts. "Miracle" werd uitgebracht als de tweede single en landde op nummer 12 in de Billboard Hot 100 en nummer 20 op de Mainstream Rock Charts.

Tracklijst[bewerken | brontekst bewerken]

Alle nummers zijn geschreven en gecomponeerd door Jon Bon Jovi, tenzij anders aangegeven.

  1. Billy Get Your Guns - 4:49
  2. Miracle - 5:09
  3. Blaze of Glory - 5:42
  4. Blood Money - 2:34
  5. Santa Fe - 5:43
  6. Justice in the Barrel - 6:48
  7. Never Say Die - 4:54
  8. You Really Got Me Now - 2:24
  9. Bang a Drum - 4:35
  10. Dyin' Ain't Much of a Livin' - 4:46
  11. Guano City - Alan Silvestri 1:16

Noot: De enige tracks die te horen zijn in de film, zijn "Billy Get Your Guns", "Blaze of Glory" (die beide worden gespeeld over de aftiteling) en de Silvestri scoren cue.

Crew[bewerken | brontekst bewerken]

Noten[bewerken | brontekst bewerken]