Boelarebos

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Boelarebos
Top 72 m
Locatie Vlaamse Ardennen
Startplaats Overboelare
Hoogteverschil 48 m
Lengte 600 m
Stijgings-% 8,0%
Steilste km 11%
Portaal  Portaalicoon   Wielersport
Natura 2000-gebied
Situering
Locatie Oost-Vlaanderen
Informatie
Geldende richtlijn(en) Habitatrichtlijn
Beheer Natuurpunt
Site code (Europees) BE2300007
Foto's
Boelarebos 04.jpg

Boelarebos is een helling en een bosgebied in de Vlaamse Ardennen gelegen in Overboelare in de Belgische provincie Oost-Vlaanderen, net ten zuiden van Geraardsbergen.

Natuurgebied[bewerken]

Het Boelarebos is een Natura 2000-natuurgebied dat Europees erkend is (Bossen van de Vlaamse Ardennen en andere Zuid-Vlaamse bossen). Het ligt ten zuidwesten van de Oudenberg. Onder de Hoge Buizemont liggen vier bronnen die drie brongrachten voeden die langs het bos naar de Gaverbeek en de Dender vloeien. Langs deze brongrachten staat een specifieke vegetatie zoals: paarbladig goudveil, verspreidbladig goudveil,muskuskruid, slanke sleutelbloem. Op de hellingen van het Boelarebos groeien bosanemoon, maagdenpalm, aronskelk, boshyacint, salomonszegel, lelietje-van-dalen, daslook en vogelmelk.

Wielrennen[bewerken]

De beklimming start een stuk na de rivier de Dender en voert door een bos. Zowel aan het begin als aan het einde van de klim bevindt zich een bareel, weliswaar links of rechts te omzeilen met de racefiets. Vlak voor de top zijn de laatste meters in kasseien uitgevoerd.

Ten noorden van deze klim ligt de Overberg.

Afbeeldingen[bewerken]

Externe link[bewerken]