Bottomless

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Bottomless staande vrouw

Bottomless is het niet dragen van kleding onder de gordel, terwijl het bovenlichaam wel (deels) gekleed is. In westerse samenlevingen is het hoogst ongebruikelijk om geen broek en/of rok te dragen. Topless zijn, waarbij het bovenlichaam ontbloot is, geniet daarentegen meer bekendheid.

Bottomless zijn wordt zowel voor vrouwen als mannen geaccepteerd in de privésfeer of op plaatsen waar naaktheid de norm is, zoals naturistencampings, clothing optional-terreinen en naaktstranden. In naturistenkringen spreekt men wel van kleutertenue. Openbaar bottomless zijn in andere publieke ruimtes wordt, evenals volledig naakt zijn, als een gewaagde daad gezien in het Westen.

Strips[bewerken]

Sommige stripfiguren, zoals de familie Duck en Heer Bommel, worden door hun tekenaars bottomless, dus met alleen een jas, getekend. Dat is acceptabel omdat deze figuren dieren zijn. Gaan ze zwemmen, dan zou het wellicht vanzelfsprekend zijn als ze helemaal bloot zijn. In werkelijkheid dragen ze dan een zwemhemd of zwembroek.

Fokke en Sukke zijn ook bottomless, maar in tegenstelling tot de hiervoor genoemde figuren hebben ze zichtbare piemels. Daarmee hebben de tekenaars de grenzen van het acceptabele opgezocht.

Zie ook[bewerken]