Brass Band Limburg

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Brass Band Limburg
Afbeelding gewenst
Type Brassband
Origine Vlag van Nederland Nederland
Jaren actief 1981-heden
Dirigent Renato Meli
Website http://www.brassbandlimburg.nl/
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Brass Band Limburg is een regionale brassband, die in 1981 opgericht werd, die in Kessenich repeteert en officiële zetel in Oirsbeek heeft. De band komt uit in de hoogst mogelijke afdeling, de kampioensdivisie.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

In Nederland heeft in de provincies Friesland en Groningen ieder dorp zijn eigen brassband. Hoewel in Limburg - zoals de mijnstreken in het Verenigd Koninkrijk - ook een mijnhistorie heeft, is de brassband niet tot bloei gekomen. Brass Band Limburg wil het tekort aan belangstelling in de Limburgse blaasmuziektraditie aanvullen.

In zijn korte geschiedenis kende de Brass Band Limburg reeds vele hoogtepunten. De band was veelvuldig te beluisteren op de binnen- en buitenlandse radio. Verbonden met de deelname aan internationale kampioenschappen zijn er ook verschillende cd's opgenomen, op welke de brassband te beluisteren is. In 1991 en 1993 werd men kampioen bij de Nederlandse Brassband Kampioenschappen in de hoogste afdeling. In 1994 werd de band derde op de Europese Brassband Kampioenschappen in het Zwitserse Montreux.

In 2003 behaalde de band de nationale titel van de Federatie van Katholieke Muziekbonden in Nederland (FKM) in de concertafdeling van de sectie brassband. Bij het Euro Brass Festival in Drachten veroverden zij in 2008 de 1e plaats.

In 2011 vierde de band haar 30-jarig jubileum. De band behaalde in december 2011 een 6e plaats in de kampioensdivisie bij de Nederlandse Brassband Kampioenschappen.

Dirigenten[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]