Brasserie de Bastogne

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Brasserie de Bastogne
Algemene informatie
Locatie Vaux-sur-Sûre
Eigenaar Catherine & Philippe Minne, Philippe Meurisse
Oprichting 2008
Jaarlijkse productie 210 hl (2010)
Bieren
Actieve bieren La Trouffette Blonde, Rousse & Brune, Bastogne Pale Ale
Seizoensbieren La Trouffette Belle d'été & Givrée
Lijst van Belgische brouwerijen
Portaal  Portaalicoon   Bier

Brasserie de Bastogne is een Belgische brouwerij te Vaux-sur-Sûre in de provincie Luxemburg.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

De brouwerij werd opgericht in 2008 door Catherine en Philippe Minne (meesterbrouwer) en Philippe Meurisse en op 26 januari 2008 werd het eerste bier La Trouffette Blonde gelanceerd.[1] Dit bier werd eerst in opdracht gebrouwen bij Brasserie Artisanale de Rulles. Het bier werd genoemd naar Trouffet, een folkloristisch dorpspersonage uit Bastenaken. Vanaf december 2008 beschikt de brouwerij over een eigen brouwinstallatie[2] en werden er nog meer varianten van La Trouffette gebrouwen, waaronder de seizoenbieren Belle d'été en Givrée. In 2010 bedroeg de jaarproductie 210 hl. In juli 2011 werd Bastogne Pale Ale op de markt gebracht.

De brouwerij brouwt niet alleen de eigen bieren, maar ook voor andere brouwerijen of bierfirma's, waaronder de Poolse Browar Gzub.[3] De eigen bieren zijn verkrijgbaar doorheen België en ook in het buitenland.[4]

Door het succes werd de brouwerij te krap en besloten ze in 2018 voor een gloednieuwe installatie in Baillonville, in de regio Marche-en-Famenne. Dit was te ver van Bastenaken om de naam te behouden waardoor de brouwerij omgedoopt werd tot Brasserie Minne.

Bieren[bewerken | brontekst bewerken]

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]