Break My Heart (Rondé)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Break My Heart
Single van:
Rondé
Van het album:
Break My Heart
Uitgebracht 8 juni 2023
Soort drager Muziekdownload
Genre Rock
Duur 3:09
Label Universal Music Group
Schrijver(s) Jason OK, Rikki Borgelt, Armel Paap, Sharon Zarr, Cas Oomen, Yoshi L.H. Breen
Producent(en) Rondé, The Companions, Yoshi Breen, Jason OK
Hoogste positie(s) in de hitlijsten
Rondé
Bright Eyes
(2022)
  Break My Heart
(2023)
 
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Break My Heart is een nummer van de Nederlandse indiepopband Rondé uit 2023. Het is de vierde single van hun gelijknamige EP.

Achtergrondinformatie[bewerken | brontekst bewerken]

Het nummer is iets steviger dan eerdere nummers van Rondé en neigt meer naar de tradionele rock dan de indierock die de band eerder maakte. De tekst gaat over de les die getrokken kan worden uit liefdesverdriet. Frontvrouw Rikki Borgelt haalde haar inspiratie voor de tekst uit een video die ze zag, waarin een man zei dankbaar te zijn voor iedere keer dat zijn hart was gebroken. "Hij noemde het dan ook niet een heartbreak, maar een heartshape. Iedere break-up vormt je op een andere wijze en stoomt je klaar voor het echte werk. Dat vond ik een heel mooi gegeven. De pijn en verdriet van iets dat niet werkt, mag er zeker zijn, maar je mag ook blij zijn met wat je hebt meegemaakt en geleerd, met de wetenschap dat je er sterker uitkomt", aldus Borgelt.[2] Volgens Borgelt is het nummer dan ook een ode aan iedereen die haar hart heeft gebroken.[3]

"Break My Heart" werd een grote hit in Nederland en was in augustus 2023 de meest gedraaide plaat op de Nederlandse radio.[4] Het nummer bereikte de 9e positie in de Nederlandse Top 40.

Tracklijst[bewerken | brontekst bewerken]

Muziekdownload

  1. "Break My Heart" - 3:09