Brough Superior

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Advertentie uit 1929 voor de Brough Superior SS 100 Alpine Sports
Advertentie uit 1929 voor de Brough Superior SS 100 Alpine Sports
T.E. Lawrence was een grote fan van Brough Superior-motorfietsen
T.E. Lawrence was een grote fan van Brough Superior-motorfietsen
Brough Superior met Austin viercilinder motor uit 1932
Brough Superior met Austin viercilinder motor uit 1932
De Golden Dream met H-motor uit 1938
De Golden Dream met H-motor uit 1938

Brough Superior is een beroemd historisch Brits merk van motorfietsen.

George Brough, Haydn Road, Nottingham, vanaf 1920 Vernon Road, Basford, Nottingham, 1920-1940.

Het merk werd opgericht in 1920 door George Brough, die het bedrijf van zijn vader (Brough) verliet omdat hij motorfietsen wilde bouwen die kwalitatief boven de anderen uitstaken, ongeacht de prijs. Zijn beroemdste klant was Thomas Edward Lawrence[1], die diverse Brough Superiors bezat en in 1935 met een van deze motoren dodelijk verongelukte.

George Brough maakte nooit een eigen motorblok maar maakte gebruik van inbouwmotoren, en de eerste frames werden voor hem bij Montgomery in Coventry gebouwd. De meeste Superiors waren uitgerust met een JAP-V-twin, maar er werden ook MAG- en Matchless-blokken gebruikt. Deze blokken werden wel volgens Brough-specificaties gebouwd.
George experimenteerde met viercilinder V-, lijn- en boxermotoren. In 1931 testte hij een aangepaste Austin-796 cc automotor. Er zijn geen Brough Superior-eencilinders en ook geen motorfietsen onder de 500 cc gebouwd.

In 1938 werden 5 exemplaren gebouwd van de 1000 FA 2 Golden Dream met een H-motor.

In 1940 eindigde de productie van motorfietsen omdat de fabriek nodig was voor de bouw van vliegtuigonderdelen voor Spitfires en Lancaster-bommenwerpers. Na de oorlog bleek het niet meer mogelijk de hoge kwaliteitsstandaard te handhaven en George besloot zijn fabriek te sluiten.

Intussen had hij vele innovaties bedacht, zoals flyscreens, zijkoffers, dubbele koplampen en valbeugels. Om de Brough en de Brough Superior uit elkaar te houden werden de machines Flat twin Brough (naar de door William Brough gebruikte ABC-boxermotor) en V-twin Brough (naar de door George Brough gebruikte JAP V-twin) genoemd.

Spot- en bijnamen[bewerken]

Two of everything:Een speciale uitvoering van de SS100 met JAP motor, waarbij alles dubbel was uitgevoerd: (de machine was uitgerust met een zeer uitgebreide accessoireset en had bovendien vier oliepompen: twee toevoer- en twee retour oliepompen, twee carburateurs en twee magneten, waarvan een uitgevoerd als magdyno).

Spit and Polish: Een SS80 fabriekssprinter (vanwege de vele nikkelen en vernikkelde onderdelen)

Brough Superior (algemeen): Rolls-Royce Of Motorcycles (een door de autofabriek Rolls-Royce officieel goedgekeurde reclameslogan).

Brufsup: Brough Superior (algemeen).

Externe link[bewerken]

Bronnen, noten en/of referenties
  1. Alias T.E. Shaw, alias John Hume Ross - maar vooral bekend als Lawrence van Arabië.