Nottingham

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Icoontje doorverwijspagina Zie Nottingham (doorverwijspagina) voor andere betekenissen van Nottingham.
Nottingham
Unitary authority in Engeland Vlag van Engeland
EnglandNottingham.png
Situering
Land Engeland
Status unitary authority
Regio East Midlands
Algemeen
Oppervlakte 74,6 km²
Inwoners (2015) 318.900 (4274 inw./km²)
ONS-code 00FY
Portaal  Portaalicoon   Verenigd Koninkrijk

Nottingham is een stad (city), unitary authority, en de provinciezetel van Nottinghamshire in Centraal-Engeland, gelegen aan de rivier de Trent. De stad telt twee universiteiten, de Nottingham Trent University (een voormalig college, c.q. hogeschool) en de University of Nottingham. Nottingham is de thuisstad van de voetbalclubs Nottingham Forest en Notts County, de oudste voetbalclub ter wereld. Het inwonersaantal werd in 2015 geschat op 318.900. Het hele stedelijke gebied telt meer dan 600.000 inwoners.

Nottingham is vooral bekend door de legende van Robin Hood die in en rond de stad zou hebben geleefd. Het huidige, 17e-eeuwse Nottingham Castle is gebouwd op de overblijfselen van een ouder kasteel dat een rol speelde in de legenden rondom Robin Hood. Het kasteel is te bezoeken en er vinden regelmatig exposities plaats.

Een interessante locatie in Nottingham is The Park, een upper middle-class woonwijk gelegen in een dal ten zuiden van het centrum van de stad. Het betreft een gebied van 150 hectare dat ooit deel uitmaakte van het hertenpark van Nottingham Castle. Het gebied is privé-eigendom van The Nottingham Park Estate, een coöperatie van bewoners van het gebied. The Park is sinds 1820 ontwikkeld, en bevat veel typisch Victoriaanse gebouwen. De straten worden verlicht met ouderwetse gaslampen; het is het grootste gebied in de wereld dat nog op dergelijke wijze wordt verlicht.

Nottingham en de rivier de Trent
Old Market Square

Zustersteden[bewerken]

In Nottingham geboren[bewerken]