Burnout 3: Takedown

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Burnout 3: Takedown
(Cover op en.wikipedia.org)
Ontwikkelaar(s) Criterion Games
Uitgever(s) Electronic Arts (EA)
Datum van uitgave Vlag van Verenigde Staten 7 september 2004
Vlag van Europa 10 september 2004
Vlag van Australië 10 september 2004 (PS2)
Vlag van Japan 14 oktober 2004 (PS2)
Genre(s) Racing
Engine RenderWare
Leeftijdsklasse ESRB: T
PEGI: 3+
CERO: B
OFLC: M
Platform(s) PlayStation 2, Xbox, Xbox 360
Navigatie
Voorloper Burnout, Burnout 2: Point of Impact
Vervolg Burnout Revenge, Burnout Paradise, Burnout Legends en Burnout Dominator
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Burnout 3: Takedown is het derde spel in de Burnout-serie, uitgebracht op 7 september 2004, ontwikkeld door Criterion Games en gepubliceerd door Electronic Arts. Dit spel is werd later opgevolgd door Burnout Revenge en Burnout Paradise.

Gameplay[bewerken]

Er zijn vijf modes, twee race-modes en drie crash-modes. Voor de race begint, kiest de speler een auto gebaseerd op zijn gewicht en snelheid. In de race-modes krijgen spelers boost door te spookrijden, nauwelijks verkeer te ontwijken, De wagen te laten driften en de wagens van de tegenstanders te laten crashen (takedown). In race mode moet men als eerste over de finishlijn gaan, terwijl in wegmisbruik men zijn tegenstanders zo veel mogelijk moet laten crashen. Dit heeft een tijdlimiet van 3 minuten. De speler kan een medaille behalen van brons, zilver en goud afhankelijk van de score.

In crash mode moet men met hoge snelheid in een kruispunt rijden om zo veel mogelijk verkeer te laten verongelukken. Onderweg vindt de speler extra geld, boost, score-vermengingvuldigers en gebroken harten die de score halveren.

Burnout 3 heeft 173 verschillende races offline en 67 auto's om vrij te spelen zoals: een bus, brandweerwagen en een vuilniswagen voor de crash mode. Er is ook online waar maximaal 6 spelers kunnen racen in de race mode, en maximaal 8 spelers kunnen crashen in de crash mode.

Evenementen[bewerken]

Race - een race tegen 5 rivalen.

Wegmisbruik - takedown het opgegeven aantal takedowns voor een medaille.

Afvaller - Lijkt op race, echter ligt er na elke ronde een coureur er uit.

Turbo-Ronde/Voorronde - Race tegen de klok.

Face-Off - Lijkt sterk op race, alleen racet men één-tegen-één als je wint win je tegenstanders wagen.

Special Evenement - hetzelfde als Voorronde echter kan men met goud een briefkaart winnen.

Grand Prix - Een evenement met 3 tot 4 races, degene met de meeste punten aan het eind van de Grand Prix wint.

Speciale auto's[bewerken]

  • Briefkaarten: Deze kan men krijgen als hij/zij de Special Evenementen voltooid, Als men ze allemaal haalt krijgt hij/zij de Classic Hotrod.
  • Specifieke Takedown: Als men een tegenstander neerhaalt op een speciale plek, dan krijgt hij/zij een foto ervan. Als men ze allemaal haalt krijgt hij/zij de Oval Racer Special (deze auto is gebaseerd op een NASCAR-auto).
  • Takedown Bekers: Men kan deze bekers halen door bepaalde takedown een aantal keer of op specifieke manier te maken, Als men alle bekers heeft speelt hij/zij de Euro Circuit Racer (deze auto is gebaseerd op een LeMans-auto).
  • Krantenkoppen: Dit kan men vrijspelen in Crash-modus, Als men ze allemaal verzamelt krijgt hij/zij een special auto.
  • Goud in Crash-modus: Als men alle gouden medailles in de Crash-modus heeft, krijgt hij/zij de Custom Coupe Ultimate (deze auto is gebaseerd op een zesde generatie Honda Civic Coupe).
  • Goud in Super GP: Als de speler een gouden medaille in de Super GP haalt, heeft hij/zij de US Circuit Racer (deze auto is gebaseerd op een IndyCar Series wagen) vrijgespeeld.
  • Goud in alle offline races: Als men alle gouden medailles in offline races haalt, heeft de speller de World Circuit Racer (deze auto is gebaseerd op een IndyCar Series-wagen) vrijgespeeld.

Soundtracks[bewerken]

1rightarrow blue.svg Zie Burnout 3: Takedown Soundtrack voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

Burnout 3: Takedown heeft ook verschillende nummers van verschillende bands, zoals Ash met het nummer "Opheus" en Sugercult met "Memory" en de commentator is DJ Styker.

Externe link[bewerken]