Buttplug

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Twee soorten buttplugs
Een man demonstreert het gebruik van een buttplug

Een buttplug is een seksspeeltje. Een buttplug is een voorwerp dat anaal gebruikt wordt en de anus afsluit. Het lijkt een beetje op een dildo, maar doorgaans is de buttplug korter dan een standaard dildo en heeft een tapse vorm.

Buttplugs worden zowel door homo's en lesbiennes als door hetero's gebruikt. De heersende theorie stelt dat het gebruik van buttplugs plezierig is voor mannen doordat een buttplug de prostaat stimuleert. Voor vrouwen bestaat een soortgelijke theorie, hoewel deze zuiver theoretisch is, namelijk dat een buttplug de dieper liggende delen van de vagina stimuleert.[1] Een tweede theorie is meer psychologisch van aard, het gebruik van anaal seksspeelgoed zou indruisen tegen een van de oudste taboes, en geeft daardoor mensen het gevoel iets ondeugends te doen als ze seks hebben.

In tegenstelling tot vibrators en dildo's hebben buttplugs een breed uiteinde. De anus gaat over in de darm, en door de bewegingen van de spieren van zowel de aars als de darm kan een voorwerp dat anaal gebruikt wordt naar binnen 'gezogen' worden (zie ook: rectal foreign object). Het brede uiteinde van een buttplug moet dit voorkomen.

Er bestaan ook buttplugs die oppompbaar zijn, elektronische of een vibratorfunctie hebben. Buttplugs worden in vele maten, kleuren en materiaalsoorten vervaardigd.

Buttplugs zijn bedoeld om in te brengen en vervolgens niet te bewegen. De anus maakt van nature geen vocht aan, daarom is het belangrijk bij het gebruik van een buttplug een glijmiddel te gebruiken.[2] Een anaal glijmiddel heeft vaak een wat dikkere structuur. Gebruik de buttplug, na contact met de anus, nooit in de vagina om infecties te voorkomen.

Trivia[bewerken]

Santa Claus, alias Kabouter Buttplug
  • De Rotterdamse gemeenteraad raakte in verlegenheid door de omstreden aankoop in 2001 van Paul McCarthy's beeld Santa Claus, dat ook bekend werd onder de naam "Kabouter Buttplug". Uiteindelijk is het beeld in 2008 op het Eendrachtsplein geplaatst.

Beluister

(info)