CAPPAERT

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

CAPPAERT is een Belgische band en bestaat uit de zussen Annelies (muziek, tekst, zang) en Sarah Cappaert (zang).

De zussen Annelies en Sarah Cappaert

Annelies Cappaert (Zedelgem, 10 september 1979, singer-songwriter) heeft haar eigen grafisch bureau "Mademoiselle ZinZin". Ze gaf reeds verschillende exposities met haar grafisch werk. Ze beschrijft haar werk als een combinatie van typografie, collage, computertechniek, schilderijen en tekeningen.

Sarah & Annelies Cappaert.jpg

Als kind vergezelde ze haar moeder Annie bij optredens. Annie was de dochter van een bekend West-Vlaams cabaretier, Gaston Vandecasteele. Samen met haar moeder en grootvader, zette Annelies Cappaert haar eerste stappen op de planken (ze was toen 12 jaar). Ze leerde daar omgaan met een publiek, ritme en twee- of meerstemmigheid. Na een tijdje probeerde ze verschillende genres als jazz, rock, blues, soul, pop en r&b te ontdekken. Daarvoor begeleidde ze zichzelf ter ondersteuning op gitaar. Als beginnend artiest zong Annelies bij wijze van uitdaging en test in de straten van Brugge. Daarnaast bracht ze nieuwe interpretaties van bestaande nummers in kerken en op dorpspleinen. Soms fungeerde ze als backingvocal, soms als frontzangeres. Ze zong in coverbands, nam deel aan verschillende audities en zangwedstrijden. In 2004 haalde ze de finale van Idool, waarin ze tiende werd.

Sarah Cappaert (Zedelgem, 24 juli 1987) won in 2003 de publieksprijs van de zangwedstrijd Westtalent. In 2004 nam ze ook deel aan Idool maar haalde toen nipt de finale niet. Samen haalden ze in 2005 met de groepsnaam 'The Cappaert Sisters' de finale van X Factor. Ze behaalden de tweede plaats, na Udo. In 2008 nemen ze deel aan Eurosong, de landelijke preselectie voor het Eurovisiesongfestival. Hun nummer Lonely Heart On Wheels haalt de halve finale van Eurosong 2008 en werd meteen ook de titel van hun eerste album. De liedjes worden geschreven door Annelies Cappaert.

Sinds april 2018 heet de groep niet langer "The Cappaert Sisters" of "A Butterfly Mind" maar simpelweg "C A P P A E R T", verwijzend naar hun familienaam. In mei 2018 brengen ze een concertreeks "Concerts in the dark" in samenwerking met Blindenzorg Licht & Liefde, en brengen ze hun tweede album uit Warrior of the good.


Discografie[bewerken | brontekst bewerken]

  • Mysterious Clouds / Hymn to my lover (single - als The Cappaert Sisters, 2005)
  • Louis (single, september 2007)
  • Nickel in my pocket (single, januari 2008)
  • Let me fall in love again (single)
  • Lonely heart on wheels (single)
  • Lonely Heart on Wheels (album, april 2008)
  • Kom op, Kom op (single voor Kom op tegen kanker met Philippe Clement en Kristof Snelders, januari 2009)
  • Warrior of the good (album, mei 2018, productie door Steve Willaert)

Media[bewerken | brontekst bewerken]

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]