California State University - Chico

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
California State University - Chico
Kendall Hall op de campus van Chico State
Kendall Hall op de campus van Chico State
Afkorting Chico State
Cal State, Chico
Motto "Ars Probat Artificem"
Locatie Chico, Verenigde Staten
Opgericht 1887 als Northern Branch State Normal School of California
Type Openbare universiteit
President Gayle E. Hutchinson
Studenten ca. 17.000
Lid van California State University
Website
Portaal  Portaalicoon   Onderwijs
Californië
Laxson Auditorium

De California State University - Chico, kortweg Chico State of Cal State, Chico, is een Amerikaanse openbare universiteit in de Californische stad Chico, het regionale centrum van de noordelijke Sacramento Valley. Chico State is de op één na oudste campus in het California State University-systeem.

Geschiedenis[bewerken]

Op 12 maart 1887 werd er bij wet bepaald dat de Northern Branch State Normal School of California opgericht zou worden.[1] Chico werd gekozen als locatie voor die nieuwe school. Generaal John Bidwell schonk 3,2 ha van zijn boomgaarden om als campus te gebruiken. In 1889 opende de school voor de eerste 90 ingeschreven studenten en in juni 1891 studeerde de eerste klas van 15 studenten af. In 1910 en 1911 schonk Annie Bidwell nog meer land aan de school.

In 1921 werd door de legislatuur bepaald dat de school omgedoopt zou worden tot Chico State Teacher's College. In 1922 kwam er een junior college bij dat diploma's uitreikte na twee jaar onderwijs. Vanaf 1924 mocht Chico State baccalaureaatdiploma's uitreiken. De school onderging nog een naamsverandering in 1935, toen de naam Chico State College werd aangenomen. De gouverneur van Californië gaf Chico State in 1950 de toestemming om studenten de academische graad Master of Arts toe te kennen. 1951 zag de hervorming van 18 departmenten naar 7 divisies. Ten gevolge van wetgeving uit 1971, kreeg Chico State haar huidige naam in 1972.[1]

In de geschiedenis van Chico State is de campus sterk uitgebreid en veranderd.[1] Chico State opende bovendien haar eerste sub-campus in Redding op 20 augustus 2007. Het nieuwe Health, Sciences & University Center in het stadscentrum van is een samenwerking tussen Chico State, het Oregon Institute of Technology en de Southern Oregon University en is geaffilieerd met Shasta College, een plaatselijk community college.

Onderwijs[bewerken]

Chico State heeft de naam uitstekende opleidingen aan te bieden in ingenieurswetenschappen, natuurwetenschap, informatica, bedrijfskunde[2], technologie, milieuwetenschappen, podiumkunsten en communicatiewetenschap. De universiteit scoort steeds goed in de academische rankings in de VS.[3]

Chico State telt meer dan 50 departementen en biedt meer dan 150 undergraduate-opleidingen aan. Chico State is georganiseerd in zeven colleges en vier scholen.

Colleges[bewerken]

 • College of Agriculture
 • College of Behavioral & Social Sciences
 • College of Business
 • College of Communication & Education
 • College of Engineering, Computer Science, & Construction Management
 • College of Humanities and Fine Arts
 • College of Natural Sciences

Scholen[bewerken]

 • School of Communication
 • School of Education
 • School of Nursing
 • School of Social Work

Sport[bewerken]

Chico State subsidieert voetbal, basketbal, langlaufen, golf en atletiek voor zowel mannen als vrouwen. Voor vrouwen wordt er bovendien softbal en volleybal voorzien, terwijl er in het honkbal aan Chico State alleen een mannenploeg bestaat. De sportteams van Chico State heten de Wildcats en verdedigen hun universiteit in de California Collegiate Athletic Association, een van de 24 conferenties in de tweede divisie van de NCAA.

Alumni[bewerken]

Enkele bekende alumni van Chico State zijn:

Externe link[bewerken]