Carmen Verheul

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Carmen Verheul
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Geboren 26 augustus 1972
Land Vlag van Nederland Nederland
Jaren actief 1985-heden
Bekend van NOS Journaal, NPO Radio 2
Portaal  Portaalicoon   Media

Carmen Verheul (Weesp, 26 augustus 1972) is nieuwslezer en redacteur bij de NOS op NPO Radio 2.

Loopbaan[bewerken | brontekst bewerken]

Verheul begon haar carrière op 13-jarige leeftijd bij een jongerenprogramma op Radio Weesp. Later presenteerde ze een actualiteitenprogramma en verzorgde ze de eindredactie bij WeesperNieuws.[bron?]

In 2003 werd Verheul nieuwslezer bij Novum, waar Arend Langenberg haar ontdekte.[bron?] Hij haalde haar als nieuwslezer binnen voor Sky Radio, Radio Veronica en Classic FM. In 2007 stapte Verheul over naar de NOS, waar ze niet alleen het nieuws las, maar ook redactiewerk deed voor verschillende programma’s en voice-overs voor het Journaal.

Sinds 2010 is Verheul een van de vaste nieuwslezers op NPO Radio 2. Elke ochtend schuift ze bij de dj's aan met het laatste nieuws.

In 2005 schreef Verheul samen met Bert Muns de thriller Het Rembrandt Complot.[1] Het verhaal speelt zich af in hun woonplaats Weesp en gaat over een niet eerder ontdekt werk van Rembrandt van Rijn.

Op dinsdagochtend 27 oktober 2020 kreeg Verheul tijdens de ochtendshow Jan-Willem start op in de studio's van NPO Radio 2 de RadioFreak-Award voor Beste Nieuwslezer uitgereikt.[2]