Caveman Ughlympics

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Caveman Ugh-Lympics
Ontwikkelaar Dynamix
Uitgever Electronic Arts
Uitgebracht 1988
Spelmodus 1 tot 4 spelers
Taal/talen Engels
Platform Commodore 64, DOS, Nintendo Entertainment System
Media Floppy disk
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Caveman Ughlympics, ook gespeld als Caveman Ugh-lympics, is een humoristisch sportcomputerspel uit 1988 ontwikkeld door Dynamix. Het spel speelt zich af tijdens de steentijd waar Neandertalers hun Olympische Spelen organiseren.

De versie voor Commodore 64 en DOS werd verdeeld door Electronic Arts[1]. Op Nintendo Entertainment System noemt het spel Caveman Games[2] en werd het verdeeld door Data East.[3]

Spelbesturing[bewerken | brontekst bewerken]

Naargelang het type computer wordt het spel gespeeld met een joystick of het toetsenbord. Het spel wordt gespeeld met één tot vier personen, hoewel de wedstrijden afwisselend per twee worden gespeeld. Dit wil zeggen dat wanneer er slechts één speler is, de computer de rol van tegenstander opneemt.

Bij start van het spel dienen de spelers een van de zes voorgedefinieerde personages te selecteren die elk hun beperkingen en gaves hebben: Vincent, Gronk, Crudla, Glink, Thag en Ugha.[2]

Disciplines[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

In het spel zijn er zes disciplines:

  • Saber Race (Sabelrace): De spelers houden een soort van hordelopen waarbij ze over diverse objecten dienen te springen. Verder worden ze achtervolgd door sabeltandtijgers.
  • Matetoss (Partnerslingeren): Dit is vergelijkbaar met hamerslingeren waarbij de speler het haar van zijn partner vastneemt en deze zo ver mogelijk tracht weg te slingeren.
  • Firemaking (Vuur maken): De speler moet binnen een welbepaalde tijd een volwaardig vuur maken met behulp van wrijving.
  • Clubbing (Knotsen): Een evenwichtsspel waarbij elke speler op een steen staat en een knots heeft. Men slaat met de knots tegen de tegenstander zodat deze van zijn steen zou vallen.
  • Dino Race (Dinosaurusrace): De speler zit op een dinosaurus en tracht als eerste de finish te bereiken waarbij men over allerhande hindernissen moet springen.
  • Dino Vault (Dinosaurusspringen): De speler springt met behulp van een polsstok over een T-Rex.

Ontvangst[bewerken | brontekst bewerken]

Beoordeeld door Jaar Platform Score
ASM (Aktueller Software Markt) 1988 Commodore 64 85%
The Games Machine (UK) 1989 Commodore 64 83%
The Games Machine (UK) 1989 DOS 80%
Defunct Games 2009 NES 70%
ACE (Advanced Computer Entertainment) 1989 Commodore 64 69%
Electronic Gaming Monthly (EGM) 1990 NES 58%
Power Play 1989 DOS 47%
The Video Game Critic 2006 NES 33%
All Game Guide 2009 NES 30%
GameCola.net 2002 NES 10%