Chicago Med (seizoen 5)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Chicago Med (seizoen 5)
Televisieprogramma Chicago Med
Land van oorsprong Vlag van Verenigde Staten
Zender(s) Vlag van Verenigde StatenNBC
Start 25 september 2019
Einde 15 april 2020
Aantal afleveringen 20
Seizoenchronologie
← Vorige
Volgende →
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Dit artikel vat het vijfde seizoen van Chicago Med samen. Dit seizoen liep van 25 september 2019 tot en met 15 april 2020.

Rolverdeling[bewerken | brontekst bewerken]

Hoofdrollen[bewerken | brontekst bewerken]

Terugkerende rollen[bewerken | brontekst bewerken]

Cross-overrollen[bewerken | brontekst bewerken]

Chicago Fire[bewerken | brontekst bewerken]

Chicago P.D.[bewerken | brontekst bewerken]

Afleveringen[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.
Nr. Aflevering Titel Regisseur Schrijver(s) Selectie gastrollen Uitzenddatum Vlag van Verenigde Staten
84 1
Never Going Back to Normal
Michael Pressman Diane Frolov
Andrew Schneider
Colin Donnell - dr. Connor Rhodes
Norma Kuhling - dr. Ava Bekker
Kathy Baker - Nancy Geddes
Nhadya Salomon - Olivia Donovan
Brian Nelson jr. - mr. Donovan
Curtis James - Thomas Donovan
25 september 2019
Het ongeluk heeft ervoor gezorgd dat dr. Manning met spoed naar het ziekenhuis moet met ernstig hoofdletsel. Davis meldt dat hij de verloofde is van dr. Manning, en dr. Marcel heeft hier ernstige twijfels over. Dr. Rhodes ontdekt dat zijn vader overleden is aan een overdosis insuline, en vermoedt dat dr. Bekker hierachter zit. De bewijzen stapelen zich op tegen dr. Bekker, en wanneer zij hier niet van kan ontsnappen pleegt zij zelfmoord. Dr. Rhodes kan dit niet bevatten, en besluit tot verrassing van dr. Latham en Goodwin ontslag te nemen. Ondertussen behandelen dr. Choi en Sexton en jonge patiënt die mogelijk blind blind wordt, en Sexton vermoedt dat ze zwanger is. Lockwood krijgt te horen dat zij borstkanker heeft, en dat zij een lange behandeltijd moet ondergaan. Dr. Charles onderbreekt zijn wittebroodsweken voor een patiënt met schizofrenie.
85 2
We're Lost in the Dark
Alex Chapple Jeff Drayer Allison Wick - Lacey Wilson
Nick Ivey - medisch student Steve
Courtney Rioux - paramedicus Courtney
Debo Balogun - paramedicus Darren Clark
Sarah Brooks - paramedicus Juliette
2 oktober 2019
Tijdens een hevige storm in de nacht valt het stroom uit, en dit zorgt voor ernstige chaos. Dr. Marcel en dr. Sexton zijn genoodzaakt in het donker een operatie uit te voeren. Dr. Manning zit met een patiënt vast in de lift, en al snel wordt duidelijk dat de patiënt snel een levensreddende operatie nodig heeft. Dr. Choi vangt een stel nieuwe medische studenten op om hen wegwijs te maken, en met de stroomuitval worden zij meteen op de proef gesteld. Dr. Halstead, Lockwood en Goodwin behandelen een groep studenten met dezelfde ziektesymptomen, en zijn bang dat het een virusuitbraak is.
86 3
In the Valley of the Shadows
Charles S. Carroll Stephen Hootstein Zachary Keller - Todd Shepard
Malkia Stampley - mrs. Jones
Anne Thompson - Nicole Burke
Tracy Spiridakos - rechercheur Hailey Upton
9 oktober 2019
Sexton en dr. Marcel beginnen stroef bij hun eerste samenwerking bij een patiënt die net bevallen is, en er ontstaan twijfels of de baby echt van haar is. Dr. Choi behandelt een patiënt met terminale kanker, die zijn eigen einde wil regisseren door het plegen van zelfmoord. Dr. Manning behandelt een patiënt met brandwonden, en het blijkt dat deze een zeldzame ziekte heeft. Lockwood wordt tegen haar zin opgezadeld met een nieuwe verpleegster, die haar zou moeten helpen, maar het tegenovergestelde gebeurt. Mrs. Charles breekt thuis na een val haar pols. Om een spoedig herstel te verwezenlijken wil ze, tegen de zin van haar man, een operatie.
87 4
Infection: Part II
Michael Pressman Diane Frolov
Andrew Schneider
Tracy Spiridakos - rechercheur Hailey Upton
Kathleen Munroe - dr. Andrea Danover
Aaron Serotsky - dr. David Seldon
Kyla Kenedy - Amanda
Deirdre Madigan - Sharlene Hughes
Adam Tran - Dennis Quan
16 oktober 2019
Deze aflevering is een cross-over met Chicago Fire (seizoen 8, aflevering 4) en Chicago P.D. (seizoen 7, aflevering 4).

Paniek en terreur heerst in Chicago wanneer steeds meer patiënten overlijden door de dodelijke vleesetende bacterie. De politie van Chicago onderzoeken deze zaak, en vermoeden dat hier een terroristisch motief achter zit. Zij ontdekken dat er tot op heden op twee plaatsen in Chicago deze bacterie aanwezig is. Goodwin heeft alle moeite met het contact met de pers, die volgens haar niet goed meewerken. De aflevering eindigt met dat een van de onderzoekers in het ziekenhuis bewijs vernietigt, wat hem de hoofdverdachte maakt.

88 5
Got a Friend in Me
John Polson Eli Talbert Amanda Quaid - Janet Harper
Alex Kramer - Kyle Harper
Will Connolly - Carl
Greta Jung - Eunice Kim
23 oktober 2019
Dr. Marcel en dr. Choi krijgen een conflict over de behandeling van een patiënt met chronische pijnklachten. Dr. Manning wordt gedwongen een onnodige maatregel te nemen, bij een behandeling van een kind wiens ouders niet geloven in de westerse geneeskunde. Dr. Halstead behandelt een patiënt die zeer kortademig is. Lockwood zet haar chemotherapie voort, maar twijfelt nog steeds of ze het aan haar collega's moet vertellen.
89 6
It's All in the Family
Nicole Rubio Safura Fadavi
Meridith Friedman
Amanda Quaid - Janet Harper
Alex Kramer - Kyle Harper
Sophie Marie White - Claire Witherdale
Andrea Cortés - Jacinta Nieves
30 oktober 2019
Sexton en haar broer dr. Sexton stuiten op een aanval in een steegje. Zij ontfermen zich over het slachtoffer, en ontdekken dat zij ontgroent werd voor lidmaatschap van een bende. Dr. Manning blijft moeite hebben met het vinden van een diagnose. Zij krijgt ook conflicten in haar relaties met zowel Davis als dr. Halstead. Dr. Marcel maakt aan dr. Halstead zijn bedenkingen openbaar wat betreft de relatie tussen Davis en dr. Manning. Dr. Choi en dr. Charles behandelen een patiënt die van geslacht wil veranderen. Goodwin denkt erover om de relatie met haar ex-man weer op te pakken.
90 7
Who Knows What Tomorrow Brings
Jerry Levine Daniel Sinclair
Paul R. Puri
Anthony Norman - Tom Lyons
Angel Giuffria - Gina Todd
Lanise Antoine Shelley - June Patten
6 november 2019
Dr. Halstead en dr. Charles behandelen een patiënt die gelooft dat hij een vampier is. Dr. Manning en Curry behandelen een patiënt met ademhalingsproblemen. Dr. Choi behandelt een militair met een amputatie, maar wordt onderbroken wanneer het leger de patiënt weghaalt. Lockwood ontmoet een man terwijl ze chemotherapie volgt, en organiseert samen met dr. Marcel een feest. Dr. Choi en Sexton hebben een discussie over het hebben van kinderen in de toekomst.
91 8
Too Close to the Sun
Michael Berry Joseph Sousa
Danny Weiss
Jasmine Luv - Aviva
Andrea Cortés - Jacinta Nieves
Jack Lancaster - Dennis
Lewis T. Powell - Frank Shelton
Carrie Louise Abernathy - Lori Shelton
13 november 2019
Lockwood maakt een onethische beslissing wanneer zij ontdekt dat haar nieuwe vriend Ben mazelen heeft. Dr. Choi en dr. Charles behandelen een patiënt die actief is als influencer op sociaal media, en zijn volgers medische behandelingen laat kiezen. Dr. Halstead behandelt een patiënte met een nieuwe nier, en ontdekt dat haar lichaam de nier afstoot en dat zij weer op de transplantatielijst moet en nierdialyse moet ondergaan. Dr. Marcel opereert dr. Sexton nadat hij slachtoffer is geworden van geweld.
92 9
I Can’t Imagine the Future
Charles S. Carroll Diane Frolov
Andrew Schneider
Mike Houston - Russell Collins
Christopher M. Lopes - Jordy Collins
Deanna Dunagan - mrs. Charles
Emma Duncan - Maia Frisch
Mike Peebler - Bill Schiller
20 november 2019
Dr. Manning behandelt de dochter van haar vriend Davis, die hij in de steek heeft gelaten, en herinnert zich steeds meer van de nacht van het ongeluk. Nu haar geheugen weer terugkeert realiseert zij dat ze een grote vergissing heeft gemaakt. Sexton ontvangt nieuws dat zij slechts een kleine kans heeft om een kind te krijgen via de natuurlijke weg, en dit zet haar relatie met dr. Choi onder druk. Lockwood is hoopvol wanneer de gezondheid van haar vriend vooruitgaat. Dr. Charles zet de zorg op zijn vrouw voort wanneer haar gezondheid verslechtert.
93 10
Guess it Doesn't Matter Anymore
Mykelti Williamson Stephen Hootstein
Gabriel L. Feinberg
Shunori Ramanathan - Priya Patel
Joelle Carter - Lynne Driscoll
Sawyer Jones - Jesse Driscoll
Daniel Moreno - Alex Minguez
8 januari 2020
Sexton is in de war na haar kus met dr. Marcel, en denkt erover om dit tegen dr. Choi te vertellen. Ze krijgt echter een verrassing te verwerken als dr. Choi haar iets nieuws vertelt. Dr. Halstead behandelt een patiënt die hij nog kent uit het verleden, en nu drugverslaafde is. Dr. Manning behandelt een jonge patiënt, dat een kind is van de patiënte van dr. Halstead. Dr. Curry wordt afgeleid door een telefoonapp wanneer zij een patiënt behandeld met paniekaanvallen. Dr. Charles rouwt over het verlies van zijn echtgenote.
94 11
The Ground Shifts Beneath Us
Martha Mitchell Safura Fadavi
Meridith Friedman
Tarek Bishara - Mark
Emma Ishta - Michelle Abrams
Christine Vrem-Ydstie - Layla Bistarky
Ryan Reilly - Patrick Bistarky
Heather Headley - Gwen Garrett
15 januari 2020
Wanneer een vliegtuig op het nabijgelegen vliegveld neerstort, wordt het personeel van het ziekenhuis op hun krachten getest. Zij zijn geschokt wanneer het blijkt dat een collega van hen onder de slachtoffers is, het betreft dr. Abrams en zijn vrouw. Dr. Marcel en dr. Choi behandelen dr. Abrams, maar dan blijkt zijn vrouw hun aandacht nodig te hebben. Ondertussen vindt dr. Manning een baby alleen in een ijskoude auto, en ontdekt later dat het een kind van een directielid is die in een scheiding verwikkeld is. Dr. Sexton en zijn zus behandelen een patiënte die net bevallen is van een baby, maar na een test blijkt zij niet de biologische moeder te zijn. Dr. Halstead en dr. Charles doen hun uiterste best om een veilige injectieplaats in het ziekenhuis te leiden.
95 12
Leave the Choice to Solomon
Milena Govich Jeff Drayer Stephanie Wright Thompson - mrs. Walker
Jimmy Callahan - mr. Walker
Andrew Dolan - Gary
Annabel Armour - dr. Amanda Reid
22 januari 2020
Dr. Marcel en dr. Manning worden gedwongen om een moeilijke keuze te maken wanneer twee kinderen zwaargewond raken in een busongeluk. Het project waar dr. Halstead naast zijn normale werk druk mee bezig is, heeft een zware tol op zijn positie in het ziekenhuis wanneer dr. Charles hierbij betrokken raakt. Lockwood behandelt een oude vriend van haar.
96 13
Pain is For the Living
Vincent Misiano Eli Talbert Jacob Lee Weiss - Jamie Shaw
Linsey Page Morton - Bella Shaw
Rae Gray - Julia Huntley
Jeb Kreager - Gordon Shaw
5 februari 2020
Sexton, dr. Choi en dr. Charles proberen alles op een rijtje te krijgen wanneer een kind in het ziekenhuis komt met verschillende blauwe plekken op zijn handen. Dr. Manning wantrouwt een moeder steeds meer, omdat zij geen emotie toont wanneer haar kind een slechte diagnose krijgt. Dr. Halstead is geschokt als hij ontdekt dat een van de verslaafden uit zijn project een dokter in het ziekenhuis is.
97 14
It May Not Be Forever
Elodie Keene Daniel Sinclair
Paul R. Puri
Nikiya Mathis - Vanessa James
Derrick Williams - rechercheur Alvin James
Kelly Karbacz - Kim Tyler
Molly Hernandez - Nina
12 februari 2020
Dr. Manning en dr. Marcel krijgen een conflict over de behandeling van een patiënt die betrokken was bij huiselijk geweld. Dr. Charles en dr. Curry bemoeien zich met een patiënt in vegetatieve toestand van een andere dokter, omdat zij vermoeden dat er een verkeerde diagnose is gesteld. Het project van dr. Halstead wordt beëindigd. Dr. Choi en Sexton behandelen een patiënte die een allergische reactie vertoont op het sperma van haar man.
98 15
I Will Do No Harm
Vanessa Parise Joseph Sousa
Danny Weiss
Alex Draper - Derek Jordan
Stephanie Lemelin - Elaine Beck
Chandler Head - Harper Beck
John Lutz - Larry Simpson
Kenesha Reed - Siana Fredericks
26 februari 2020
Dr. Manning en dr. Charles behandelen een patiënt die als acteur zich voordoet als een vader van een kind. Zij ontdekken dan dat de patiënt zichzelf vergiftigt als een deel van zijn act. Dr. Choi en dr. Marcel krijgen een meningsverschil wanneer ze een patiënt behandelen die in de dodencel zit. Dr. Halstead is bezorgd wanneer dr. Asher haar opioïden wil opgeven. Dr. Sexton en zijn zus gaan een strijd tegen de klok aan, met een patiënt die moet blijven rennen om zo zijn hartslag goed te houden.
99 16
Who Should Be the Judge
Alex Chapple Safura Fadavi Carmine Giovinazzo - Tyler Clemons
Juliette Jeffers - Annette Hill
Tai Davis - Jasmine Hayes
Dena Tyler - Joanne Butler
Ryan Czerwonko - Jim Clemons
4 maart 2020
Dr. Marcel en dr. Manning worden gegijzeld gedwongen om een ontsnapte gevangene met een gebroken been te helpen. Dr. Charles en dr. Choi hebben een zeer verschillende mening over de behandeling van een tiener die tekenen vertoont van schizofrenie. Dr. Halstead krijgt te maken met de gevolgen nu hij dr. Asher heeft aangegeven. Lockwood krijgt te horen dat zij in remissie is.
100 17
The Ghosts of the Past
Michael Waxman Diane Frolov
Andrew Schneider
Hannah Alligood - Anna
Anna Belknap - dr. Linda Strauss
Emma Ishta - Michelle Abrams
Andrew Casanova - agent John Bell
Jill Abramovitz - Susan Charles
18 maart 2020
Dr. Manning en dr. Charles behandelen een jonge patiënte, en zij vermoeden dat de moeder haar mishandelt om aandacht te krijgen. Wanneer zijn dochter wordt geschorst, na het roken van een e-sigaret, is dr. Charles gedwongen om zijn dochter mee naar het ziekenhuis te nemen. Wanneer Sexton last krijgt van hevige buikpijn, beveelt dr. Halstead de terugkomst van dr. Asher aan. Sexton biecht aan dr. Choi op dat zij en dr. Marcel gekust hebben, en dit zorgt voor een zware ruzie tussen hem en dr. Marcel. Lockwood plant naast haar drukke baan ook haar bruiloft.
101 18
In the Name of Love
S.J. Main Muñoz Meridith Friedman Hampton Fluker - Michael Goodwin
Stef Tovar - Elliot Myers
Molly Brown - Molly Myers
Christopher Farrar - Auggie
Sean Patrick Fawcett - Max
25 maart 2020
Goodwin en dr. Charles zijn bang dat dr. Halstead in oude gewoonte terugvalt wanneer hij een patiënt met beginselen van ziekte van Alzheimer mishandelt. Lockwood en Campbell maken zich zorgen over een student van Campbell, wanneer zij ontdekken dat hij geen behandeling krijgt voor zijn buikpijn. Dr. Manning en dr. Marcel zijn het niet met elkaar eens over een patiënt die een risicovolle operatie wil. Na de bekentenis van Sexton aan dr. Choi wordt hun relatie steeds slechter.
102 19
Just a River in Egypt
Jean de Segonzac Jeff Drayer Hampton Fluker - Michael Goodwin
Christina Sajous - Marcie Burton
Amir Abdullah - Ron Burton
Christopher Farrar - Auggie
Jodi Kingsley - Madeline Gastern
8 april 2020
Dr. Charles en dr. Choi behandelen een patiënt die van een brug is gevallen, en dr. Charles vermoedt een poging van zelfmoord. Dr. Choi wordt gedwongen om samen te gaan werken met dr. Marcel, omdat zijn patiënt getuige was van het ongeval. De relatie tussen dr. Halstead en dr. Asher wordt op de proef gesteld, wanneer zij samen moeten werken bij een zwangere patiënte met hersenkanker. Uiteindelijk escaleert het toch tussen dr. Choi en dr. Marcel. Lockwood zet veel op het spel wanneer zij de student van Campbell wil helpen met zijn behandeling.
103 20
A Needle in the Heart
Milena Govich Stephen Hootstein
Daniel Sinclair
Hannah Alligood - Anna
P.J. Marshall - rechercheur Bridges
Ty Olwin - Trent Sutton
15 april 2020
Het verleden van dr. Marcel haalt hem in wanneer de politie uit New York naar Chicago komt voor zijn arrestatie, voor een cold case moordonderzoek. Dr. Halstead ontdekt dat een patiënt een valse identiteit gebruikt om medicijnen te verkrijgen, nadat hij hierdoor een levensgevaarlijke allergische reactie heeft gekregen. Dr. Choi zet zijn leven op het spel wanneer hij een kind behandelt met een kogelwond. Dr. Charles behandelt een patiënt die zichzelf met naalden heeft neergestoken, net op het moment dat zijn dochter in het ziekenhuis is begonnen als vrijwilligster.