Christ Klep

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Christ Klep
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Geboren 1959
Land Nederland
Beroep Historicus
Werk
Genre Historie
Thema's militaire geschiedenis
Bekende werken Voor trouwe dienst. De trouwe-dienstmedaille voor militairen beneden de rang van officier, ingesteld in 1825, De bevrijding van Nederland. Oorlog op de flank 1944-1945, Dossier-JSF, De oorlog van nu; rationele kijk op militair geweld in de 21e eeuw
Uitgeverij Sdu, Boom, Hollands Diep
Portaal  Portaalicoon   Geschiedenis

Christ Klep (1959) is een Nederlands militair historicus.

Carrière[bewerken | brontekst bewerken]

Klep studeerde in 1986 af in de opleiding tot leraar geschiedenis aan de Stichting Opleiding Leraren (SOL) in Utrecht. Hij was tot 2000 werkzaam bij het Nederlands Instituut voor Militaire Historie, verbonden aan het Ministerie van Defensie. Daar specialiseerde hij zich in de Tweede Wereldoorlog en internationale vredesmissies.

Tot 2010 was hij verbonden aan het departement Geschiedenis en Kunstgeschiedenis (Geschiedenis der Internationale Betrekkingen) van de Universiteit Utrecht. In februari 2009 promoveerde hij op het proefschrift Somalië, Rwanda, Srebrenica. De nasleep van drie ontspoorde vredesmissies. Hierin onderzoekt hij hoe drie westerse landen — Canada, België en Nederland — omgingen met hun missies in respectievelijk Somalië, Rwanda en Srebrenica, die alle een onfortuinlijk einde kenden. Hierna was Christ Klep verbonden aan de Universiteit van Amsterdam waar hij onder meer betrokken was bij de masteropleiding Militaire Geschiedenis.

Christ Klep was docent aan de Roosevelt Academy in Middelburg, deed onderzoek voor verschillende instituten waaronder het Nederlands Instituut voor Geschiedenis in Den Haag en opleidingen van het Nederlandse Ministerie van Defensie, werkt als freelance auteur en treedt regelmatig op als commentator bij militaire onderwerpen.

Bibliografie[bewerken | brontekst bewerken]