Coprolagnie

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Beluister

(info)

Coprolagnie, coprofilie, coprofilia of poepseks (ook wel scat of kaviar-spiele) is een vorm van seks waarbij iemand genoegen beleeft aan seksuele contacten waarin ontlasting een belangrijke rol speelt. Soms wordt ook het woord scatologie gebruikt als synoniem voor coprofilie.

Het kan hierbij gaan om het kijken naar een zich ontlastende sekspartner of zelf bekeken te worden tijdens het poepen. Ook kan men het opwindend vinden om bepoept te worden of zichzelf over de partner te ontlasten (brown shower). Een opwindend aspect hierbij is dat men elkaar insmeert met verse ontlasting. In sommige gevallen eet men ook de eigen uitwerpselen of die van de partner. Dit wordt dan coprofagie genoemd. De besmeurde persoon wordt soms afgespoeld met urine (golden shower, of champagne, als tegenhanger van kaviaar).

Als de seksuele voorkeur te veel uit de pas gaat lopen met de normen of eisen van de omgeving, kan er sprake zijn van een psychische aandoening.

Er bestaat pornografie van dit genre, vaak aangeduid als 'scat'. Men kan zich echter in veel gevallen afvragen of het ware doel wellicht het choqueren van kijkers is in plaats van seksueel genot. Er wordt ook weleens gebruikgemaakt van trucages (de 'ontlasting' is bijvoorbeeld in veel gevallen in werkelijkheid chocolade), omdat de meeste acteurs en modellen weigeren ontlasting te eten of zich ermee in te smeren.