Coronacrisis in Macau

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Coronacrisis in Macau
Kaart van districten met vastgestelde besmettingen (per 29 maart 2020)
 Besmettingen vastgesteld
Ziekte COVID-19
Virusstam SARS-CoV-2
Locatie Macau
Datum eerste besmetting 22 januari 2020
Oorsprong Wuhan, Hubei, China
Bevestigde besmettingen 46 (1 augustus)
Hersteld 46 (1 augustus)
Overleden 0
Portaal  Portaalicoon   Geneeskunde

De coronacrisis in Macau, een speciale bestuurlijke regio van China net zoals Hong Kong, begon toen op 22 januari 2020 de eerste twee besmettingen werden bevestigd.

Tijdlijn[bewerken | brontekst bewerken]

Op 22 januari 2020 waren er in Macau twee bevestigde gevallen van het coronavirus gemeld. Dit betroffen een 52-jarige vrouw en een 66-jarige man, beiden afkomstig uit Wuhan.

Op 26 januari bevestigde het 'Macau Health Bureau' drie nieuwe besmettingen met het virus, allen zijn inwoners van Wuhan. Sindsdien heeft de overheid van Macau alle scholen en universiteiten tot nader order gesloten, tevens zijn grenscontroles van kracht waarbij de temperatuur wordt gecontroleerd. Hiernaast zijn er nog een aantal stadions gesloten om zo de verspreiding van het virus te beperken.

Op 27 januari werd bij een 15-jarige jongen, de zoon van een van de eerder vastgestelde patiënten, vastgesteld dat hij als zesde besmet was met het virus in Macau. Op 28 januari volgde de zevende besmetting, een 67-jarige vrouw en inwoner van Wuhan die via Guangzhou reisde voordat zij de Barrier Gate-checkpoint van Macau passeerde.