Crazy/Beautiful

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Crazy/Beautiful
Tagline When it's real. When it's right. Don't let anything stand in your way.
Regie John Stockwell
Producent - Rachel Pfeffer
- Harry J. Ufland
- Mary Jane Ufland
Scenario - Phil Hay
- Matt Manfredi
Hoofdrollen - Kirsten Dunst
- Jay Hernandez
Muziek Paul Haslinger
Montage Melissa Kent[1]
Distributie Touchstone Pictures
Première - Vlag van Verenigde Staten 28 juni 2001
- Vlag van Nederland 6 september 2001[2]
Genre Drama/romantisch
Speelduur 99 min. (director's cut: 135 min.)
Taal Engels
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Budget ~14.000.000 USD
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Crazy/beautiful is een Amerikaanse film geproduceerd in 2001.

Verhaal[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Nicole Oakley is de rijke dochter van congreslid Tom Oakley. Carlos Nuñez is van Mexicaanse afkomst en woont in een arme buurt in Los Angeles. Op een dag ontmoeten de twee elkaar op het strand waar Nicole een werkstraf moet uitvoeren. Later zien ze elkaar opnieuw op school terwijl Nicole lessen aan het bissen is. Ze wordt betrapt terwijl Carlos met haar praat en beiden moeten die dag nablijven. Als Nicole tijdens die straf naar hem toekomt weert hij haar boos af. Terwijl zij elke dag met tegenzin naar school komt en daar rebelleert moet Carlos twee uur op de bus zitten om op school te geraken. Hij werkt hard om uit de armoede te geraken en wil later gevechtspiloot worden in de Amerikaanse luchtmacht.

Carlos blijft niet lang kwaad en de twee worden al snel een koppel. Op een dag zijn ze bij Nicole thuis en plannen seks te hebben tot Carlos zich bedenkt. (De scène waar Nicole een condoom gaat halen stond in het script als een naaktscène maar actrice Kirsten Dunst besloot hier niet mee door te gaan.) Dan ontmoet Carlos Nicoles vader en komt te weten dat die congreslid is. Als congreslid kan hij Carlos met een aanbevelingsbrief helpen om in de militaire academie te geraken. Daartoe maken ze een afspraak die Carlos vervolgens vergeet omdat hij die hele dag met Nicole doorbracht. Op hun nieuwe afspraak vertelt Nicoles vader dat Nicoles moeder zelfmoord pleegde toen Nicole twaalf jaar was en dat Nicole sindsdien geen moraal meer kent. Ze drinkt, gebruikt drugs en heeft al meerdere zelfmoordpogingen achter de rug. Hij raadt Carlos aan Nicole te vergeten omdat ze zijn toekomst in gevaar zou brengen.

Hierna neemt Carlos op school afstand van Nicole. Die komt van hem te weten wat haar vader verteld heeft en trekt in bij haar vriendin Maddy. Uiteindelijk kunnen de twee elkaar toch niet vergeten. Carlos komt te weten dat Nicole op een feestje is en gaat haar opzoeken. Hij vindt haar dronken en rijdt haar naar huis. Onderweg worden ze door de politie tegengehouden. De politie belt naar Nicoles vader en brengt hen naar Nicole thuis. Daar volgt een emotionele scène waarnaar Nicoles vader Carlos zegt dat hij beter kan vertrekken.

Een tijd later zit Carlos in belangrijk examen als hij buiten Nicole ziet voorbijkomen met twee mannen. Hij verlaat het examenlokaal en zoekt haar op. Ze is haar spullen aan het pakken om naar een heropvoedingstehuis te vertrekken. Carlos stelt voor om er samen vandoor te gaan. Zij wil hem eerst niet afhouden van zijn examen, maar daarvoor was het al te laat en als hij zegt niet zonder haar te kunnen stemt zij in. Ze brengen de nacht door in een motel. De volgende dag gaat Nicole naar huis waar ze voor het eerst in lange tijd weer echt met haar vader kan praten. Nu Nicole terug op het goede spoor komt is haar vader blij dat Carlos zijn eerdere raad niet heeft opgevolgd. Ten slotte blijven Carlos en Nicole samen en gaat Carlos naar de militaire academie.

Rolbezetting[bewerken]

Acteur Personage Opmerkingen
Dunst, Kirsten Kirsten Dunst Nicole Oakley
Hernandez, Jay Jay Hernandez Carlos Nuñez
Davison, Bruce Bruce Davison Tom Oakley
Osorio, Herman Herman Osorio Luis
Castro, Miguel Miguel Castro Eddie
Cruz, Tommy De La Tommy De La Cruz Victor
Molina, Rolando Rolando Molina Hector
St. Hilaire, Soledad Soledad St. Hilaire mevrouw Nuñez Carlos' moeder
Jenney, Lucinda Lucinda Jenney Courtney Oakley
Manning, Taryn Taryn Manning Maddy Foster
Steinmetz, Richard Richard Steinmetz meneer Bauer Carlos' trainer
Argueta, Ana Ana Argueta Rosa huishoudster bij de Oakleys
Looy, Neil Neil Looy Jimmy vliegtuigpiloot
Moseley, Marion Marion Moseley Morgan Oakley
Jones, Mike Mike Jones meneer Linehan dokter