Daphne Paelinck

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Daphne Paelinck
Daphne Paelinck.jpg
Algemene informatie
Geboren 14 juli 1988, Mortsel
Land Vlag van België België
Werk
Beroep Acteren
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Daphne Paelinck (Mortsel, 14 juli 1988) is een Belgische actrice en zangeres.

Levensloop[bewerken]

Paelinck studeerde Musical aan het Conservatorium te Brussel.

Ze deed tal van musicalproducties, waaronder Les Miserables, Assepoester, Peter Pan, Kuifje & De Zonnetempel, The King and I en Zaad Van Satan.

Haar bekendste televisierol is die van Maud Wijffels in De Elfenheuvel op Ketnet. Verder speelde ze de rol van Nele Nuydens in de jongerenreeks Spring en Loeka en Julie De Deyn in Familie. In de serie Wittekerke speelde ze een de rol van Charline in het allerlaatste seizoen.

In 2005 bracht ze met de band "Jeenz" het Levenslijnlied 'Zichtbaar' en Het gordellied uit. Paelinck vormde samen met Bram Van Outryve en Guillaume Devos de jeugdgroep "Rockflakes". Zij speelden, wat ze zelf omschreven als, Kidsrock.[1]

In april-mei 2012 speelde ze de hoofdrol "Jo" in A taste of honey (Een smaak van honing) van 'Delaney'. Haar moeder Helen werd gespeeld door actrice Aafke Bruining.

Paelinck deed ook veel voice-overwerk. Zo sprak ze de rol van Chatta in en zong ze de begingeneriek van seizoen 1 van de serie PopPixie, die werd uitgezonden door Nickelodeon. In 2013 sprak ze zowel de hoofdrollen van 'Standing Ovation' als 'Pudding T' in.

In mei en juni 2013 deelde ze, na 16 jaar, weer het podium met Daisy Thys in Cabardouche.

In 2015 was Paelinck te zien in de interactieve thriller "Stalker" en in de tragi-komedie "Storm op zee".

Naast haar televisie en theaterwerk is Daphne ook actief bij "Artistik" waar ze naast onder meer Randall Van Duytekom fungeert als Dans, drama en zangcoach.

Van 2018-2019 speelde ze de rol van Christine in Thuis.

Persoonlijk[bewerken]

In juni 2019 kregen Paelinck en haar partner Randall Van Duytekom een dochter.