Naar inhoud springen

Dave England

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Dave England
Dave England in januari 2011
Algemene informatie
Volledige naam David Joseph England
Geboren 30 december 1969
Geboorteplaats Ojai, Californië
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Bijnaam Darf
Werk
Jaren actief 1991-heden
Beroep acteur, stuntman
(en) IMDb-profiel
(mul) TMDb-profiel
(en) AllMovie-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

David Joseph England (Ojai, Californië, 30 december 1969) is een Amerikaanse waaghals, stuntman en voormalig professioneel snowboarder die bekendstaat om zijn rol in de MTV-serie Jackass.

Leven en loopbaan[bewerken | brontekst bewerken]

Toen England rond de 15 was werd hij naar een jeugdinrichting gestuurd, omwille van betrokkenheid bij meerdere gevechten. In deze periode begon ook zijn loopbaan als professioneel snowboarder. In de The Daily Show with Jon Stewart vermeldt Johnny Knoxville dat England slechts één teelbal heeft, ter gevolge van een snowboardongeval. Dit werd bevestigd in een scène uit Jackass: Number Two waarin England een bloedzuiger aan zijn scrotum bevestigt. Hij heeft een dochter (die werd gevraagd om aanwezig te zijn tijdens een stunt die werd uitgevoerd in de eerste film, buiten beeld) en een zoon (die verschijnt in een interviewscène van Jackass 2.5, deze werd echter na enige tijd uit de film geknipt). Dave England was ooit een professionele snowboarder en is te zien in een aantal van Kingpin Productions' snowboard video's, waaronder: 'Bulletproof' en 'Back in Black'. Hij was oprichter van het snowboardtijdschrift Skintight Magazine en werkte een tijdje voor Snowboarder Magazine. Ook was hij de redacteur van Blunt magazine, de beide zusterprojecten van skate- en snowboardtijdschrift Big Brother. Dave komt ook voor in de film Shred, waar hij de rol van "Tom Green" op zich neemt. De film, over een snowboard school gerund door Englands personage werd gefilmd in Big White, een skiresort in Canada.

Rol in Jackass[bewerken | brontekst bewerken]

Dave haalt net als de rest van de cast "gewone" stunts en grappen uit, al is hij wel de eerste die een stunt uitvoert waarbij ontlasting betrokken is. Dave zegt op de Jackass: Number Two dvd, dat hij "World's first professional shitter" is, voor zover hij betaald krijgt om op tv te ontlasten. Hij beweert dat hij de enige persoon op aarde is die bewezen heeft in staat te zijn om te poepen op commando, al vindt hij plassen op commando te moeilijk.

Filmografie[bewerken | brontekst bewerken]

Films[bewerken | brontekst bewerken]

Jaar Titel Rol Opmerkingen
1996 Big Brother: shit Direct-to-videorelease
Creatief consultant
1998 Number Two: Big Brother Zichzelf Direct-to-video release
2002 Jackass: The Movie Schrijver
Don't Try This At Home: The Steve-O Video Vol. 2: The Tour Direct-to-video release
2006 Jackass Number Two Schrijver
2007 Jackass 2.5
2008 Shred Max
2009 Revenge of the Boarding School Dropouts Max
Jackass: The Lost Tapes Zichzelf Schrijver
2010 Jackass 3D
2011 Jackass 3.5
2016 Natural Born Pranksters Gastoptreden
2016 The Bet Coffee shop employee
2020 Steve-O: Gnarly Zichzelf Cameo
2022 Jackass Forever Schrijver
Jackass 4.5

Bronvermelding[bewerken | brontekst bewerken]