Jackass Number Two

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Jackass Number Two
Regie Jeff Tremaine
Producent Sean Cliver
Dimitry Elyashkevich
Spike Jonze
Scenario Jeff Tremaine
Spike Jonze
Johnny Knoxville
Hoofdrollen Johnny Knoxville
Bam Margera
Chris Pontius
Steve-O
Ryan Dunn
Dave England
Jason "Wee Man" Acuña
Preston Lacy
Ehren McGhehey
Brandon DiCamillo
Rake Yohn
Don Vito
Muziek Andrew W.K.
Minutemen
CKY
Distributie Paramount Pictures
MTV Films
Dickhouse Productions
Lynch Siderow Productions
Première VS: 22 september, 2006
Nederland: 8 oktober, 2006
Genre actie, komedie
Taal Engels
Land Verenigde Staten
Budget $11.500.000
Voorloper Jackass: The Movie
Vervolg Jackass 3D
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Jackass Number Two is het vervolg op Jackass: The Movie. In de film worden diverse levensgevaarlijke en grappige stunts uitgehaald. Bijna iedereen van de originele film werkt weer mee aan de film, waaronder Johnny Knoxville, Bam Margera, Ryan Dunn, Chris Pontius, Steve-O, Dave England, Ehren McGhehey, Preston Lacy en Jason "Wee Man" Acuña. Alleen Raab Himself keert niet terug in de film, mogelijk vanwege zijn alcoholprobleem.

De eerste film werd opgenomen met een budget van ongeveer 5 miljoen dollar, en was gebaseerd op de originele televisieserie Jackass. De film bracht echter meer dan 22 miljoen dollar op tijdens het weekend dat de film in première ging. In totaal bracht de film meer dan 64 miljoen dollar op in de VS alleen al. Vandaar dat Paramount groen licht gaf voor de maak van een tweede film. Met de opnamen werd gestart in januari 2006.

De film werd opgenomen in onder andere India, Australië, Moskou in Rusland en de VS. Steve-O en Bam Margera hadden voor de première al een aantal stunts laten uitlekken. Op 15 juni 2006 kwam de eerste officiële trailer op internet te staan.

Naast alle Jackass-leden speelden er ook andere acteurs mee. De film bevat cameo's van Luke Wilson, Mark Zupan, Spike Jonze, John Waters en Mike Judge. De BMX-rijder Mat Hoffman en skater Tony Hawk deden mee in een stunt. In de film zijn verder rapgroep Three 6 Mafia, zanger Ville Valo, Kat Von D en football-speler Jason Taylor te zien.

Stunts[bewerken | brontekst bewerken]

Net als in deel één bestaat de film niet uit een verhaal, maar uit korte stunts.

Hier onder een selectie van de stunts. Er zijn meerdere versies van de film verschenen. Sommige stunts in de onderstaande lijst zijn niet opgenomen in een bepaalde versie, omdat het kijkwijzeradvies anders niet meer zou kloppen.

 • Beginleader - Met op de achtergrond de muziek uit de film The Good, The Bad and the Ugly wordt in slow motion vertoond hoe de Jackassleden aan het rennen zijn. Wanneer de camera draait is te zien dat ze weg rennen voor een groep stieren. Terwijl iedereen een veilig heenkomen zoekt, nemen de stieren hen toch te grazen.
 • Puppet Show - Chris Pontius heeft om zijn penis een poppetje van een muis gedaan. Hij houdt het poppetje in een kooi waar een slang zit. De bedoeling is dat de slang hem bijt.
 • The Valentine - Johnny Knoxville houdt de Jackassleden voor de gek. Een papier in de vorm van een hart met hierop een tekst moet worden opgelezen door elk Jackasslid. Wat zij echter niet weten is dat Knoxville achter het hart zit en de lezer met een bokshandschoen een knal verkoopt.
 • Firehose Rodeo - Dave England houdt zich vast aan een brandslang terwijl die op volle kracht spuit.
 • Bicentennial BMXing - Ryan Dunn en Johnny Knoxville gaan stunten met een "hoge bi".
 • Gloria - Spike Jonze is verkleed als een oude dame. Ze gaat de straat op terwijl haar bloes open staat.
 • The Mini-Loop - Danger Erhen gaat met een Pocket Bike in een looping rijden.
 • The Brand - Bam Margera krijgt een brandmerk in de vorm van de mannelijke geslachtsorganen op zijn achterwerk.
 • Lake Jump - Pontius en Knoxville laten zich lanceren.
 • The Fish Hook - Steve-O krijgt een vishaak door zijn wang heen, waarna ze met hem gebruiken als aas om te vissen op de kortvinmakreelhaai.
 • Bad Grandpa - Knoxville is verkleed als een oude man en geeft zijn kleinkind bier en laat hem drinken. Ondertussen krijgt hij kritiek van de omstanders.
 • Beehive Limo - Ryan Dunn, Steve-O, Wee-Man, Dave England en Rick Kosick bevinden zich in een limousine, omdat ze denken dat ze naar een foto-shoot gaan. Dan worden alle deuren afgesloten en laten de overige Jackassleden er een kolonie bijen in los.
 • Naked Wee Man - Wee Man loopt naakt door een hotel heen.
 • The Magic Trick - John Walters kent een truck waarbij Wee Man volledig verdwijnt. Op dat moment komt er een extreem dikke naakte vrouw binnen lopen die op Wee Man gaat liggen.
 • The Gauntlet - De Jackassleden gaan samen met Mat Hoffman en Tony Hawk met stuntfietsjes rijden op een parcours terwijl er met zandzakken naar hen wordt gegooid.
 • The Toro Totter - Knoxville, Pontius, Bam en Dunn zitten op een wip die alle kanten op kan bewegen. Ondertussen loopt er een stier die tegen de wip aan loopt. Door op de juiste manier te "wippen" kan de stier hen niet raken.
 • The Ice Horse - Dunn moet zich uitkleden en zijn scrotum laten vast vriezen op een paard van ijs.
 • How to Milk a Horse - Knoxville, Steve-O en Pontius zijn op een boerderij. Ze willen een hengst gaan "melken". Pontius drinkt de paardensperma en kotst het uit.
 • The Leech Healer - Steve-O laat een bloedzuiger op zijn oog lopen en England krijgt een bloedzuiger op zijn testikels.
 • Old Man Balls - Knoxville is verkleed als een oude man terwijl er nep-testikels uit zijn broek hangen.
 • Ding Dong - England loopt naar Knoxville's huis en kijkt vervolgens in de beveiligingscamera. Dan springt er een soort airbag open die hem vol in zijn gezicht raakt.
 • Terror Taxi - Ehren gaat zich verkleden als een terrorist en stapt een taxi in. Hij doet net alsof hij een aanslag gaat plegen. De Jackassleden nemen hem echter in de maling, want ze hebben met de taxichaffeur afgesproken dat hij zijn pistool moet pakken wanneer Ehren laat zien dat hij een terrorist is. Ehren raakt in paniek. Aan het einde van de stunt is Ehren erg pissig, wat mede het gevolg is van zijn terroristenbaard, die van schaamhaar gemaakt blijkt te zijn.
 • Eindleader - Alle Jackass-leden dansen en zingen terwijl ze diverse stunts uithalen. Het doet denken aan een musical, terwijl er toch gevaarlijke stunts worden uitgehaald. Als afsluiting schiet Rip Taylor, net als in het eerste deel, met een pistool waaruit een bordje met het opschrift "The End" schiet.

Achtergronden[bewerken | brontekst bewerken]

 • De film bracht 29 miljoen dollar op in het openingsweekend. Het was daarmee tijdelijk de best bezochte film van de VS. In de week erna bracht de film 14 miljoen dollar op. In totaal bracht de film wereldwijd 84.210.524 dollar op, wat meer is dan dat deel één opbracht.
 • De film werd goed ontvangen door Jackass-fans. Net als bij het eerste deel waren de meningen onder critici verdeeld. recensent Michael Medved gaf de film nul sterren. Hij noemde het een "echt verschrikkelijke" film. Sommige recensenten waren wat positiever. Joe Gayeski gaf de film 3,5 ster uit 5 sterren. Hij vond het een hilarische film.
 • Op 26 december 2006 kwam de dvd uit. Ruim daarvoor was de dvd-versie al op internet te downloaden.