Dirty Sanchez

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
DirtySanchezboys.jpg

Dirty Sanchez (of Team Sanchez) is een Britse televisieserie en gaat over een groep van vier mannen die stunts en grappen uithalen, wat meestal uitmondt in pijnlijke of onsmakelijke situaties. Ze staan in de Verenigde Staten het meest bekend als Sanchez Boys en Team Sanchez om verwarring met de seksuele handeling die oorspronkelijk ook Dirty Sanchez genoemd wordt, te voorkomen. De leden van het team zijn Matthew Pritchard, Dainton Lee, Michael Locke (ook wel: Pancho) en Dan Joyce, en voerden oorspronkelijk stunts uit in Newport, Wales, maar de opnames van de latere seizoenen vonden elders in het Verenigd Koninkrijk plaats.

Seizoenen[bewerken]

Seizoen één[bewerken]

De eerste serie werd met gemengde reacties ontvangen, een aantal mensen beweerden dat het te saai was en vonden het maar een slappe imitatie van de Amerikaanse show Jackass, terwijl anderen juist klaagden dat ze te ver gingen, te wijten aan een hoog gehalte aan extreme stunts en relatief onsmakelijke aspecten zoals ongecensureerde mannelijke naaktheid. Desondanks werden de jongens massaal geprezen voor hun fun-loving hedonisme en moed in hun gevaarlijke stunts. Een review verklaarde "Ze zorgen ervoor dat Jackass eruitziet als de Royal Shakespeare Company". Tevens stond er op de cover van de Dirty Sanchez: The Movie-dvd, een soortgelijke uitspraak van MAXIM: " Maakt dat Jackass eruitziet als de Teletubbies."

Jobs for the Boyos[bewerken]

Dit nieuwe seizoen is gericht op de vier presentatoren die gedurende vijf dagen verschillende werkplekken en opleidingen bezoeken en daarbij in contact komen met het personeel. Deze afleveringen werden opgenomen in een salon, een bouwterrein, een martial arts-opleidingscentrum, het trainingskamp van de Commando Royal Marines een Brandweerkazerne en een ranch in Arizona, waar ze in cowboy-style verschillende stunt uithalen. Het werd de grootste hit in de geschiedenis van MTV UK en is nog steeds de enige Britse serie stateside gaan.

European Invasion[bewerken]

In dit derde seizoen reizen de 4 jongens door verschillende landen in Europa zoals Zweden, Griekenland, Italië, Tsjechië, Spanje en Duitsland. Ze voeren ook hier cultuurgetrouw een aantal stunts uit.

Behind the Seven Sins[bewerken]

Seizoen 4 werd voor het eerst uitgezonden door MTV in 2007. Het kreeg de titel Dirty Sanchez 4: Behind the 7 Sins en gaat achter de schermen van de film. Hier worden de jongens gevraagd te reageren op elke zonde die zij moesten uitvoeren, in elk van de lidstaten. Deze zonden zijn: lust, hebzucht, afgunst, luiheid, gulzigheid, woede en trots.

MTV Wrecked[bewerken]

MTV Wrecked was gebaseerd op twee willekeurige deelnemers, in verschillende uitdagingen, opgezet door Pritchard en Dainton. Het favoriete voorwerp van de verliezer zou aan het einde vernietigd worden.

Sanchez Get High[bewerken]

In de acht afleveringen van Sanchez Get High, zochten Pritchard en Dainton de breedste grenzen op in Brazilië, Mexico, de Filipijnen, Australië, Cambodja, Zuid-Afrika, India en Japan. Ze deden pijnlijke stunts om een 'buzz' te krijgen, ze maakten parachutesprongen, lieten pijnlijke tatoeages zetten door mensen van Afrikaanse stammen, probeerden oude remedies en andere stoffen zoals ayahuasca en paddo's. Sanchez Get High werd voor het eerst uitgezonden in oktober 2008.

Dirty Sanchez: The Movie[bewerken]

Dirty Sanchez: The Movie, een film soortgelijk aan de serie, werd uitgebracht op 22 september 2006. Het is in de vorm van een wereldtournee en bevat stunts die verband houden met de Zeven Hoofdzonden. De stunts in de film zijn groter en extremer dan die getoond werden in de tv-serie. De film bevat ook de eerste strijd tussen stuntgroepen. In hun tournee door Japan, strijd het Dirty Sanchez team tegen de Tokyo Shock boys om te zien wie er extremer is. Aan het einde van de tournee weigeren de Tokyo Shock Boys deel te nemen aan de Dirty Sanchez-liveshow vanwege hun walgelijke capriolen. De dvd van Dirty Sanchez: The Movie werd uitgebracht op 22 januari 2007 door Pathe Distribution Ltd.

De film ging in televisiepremière op 5 augustus 2007 op MTV om exact 22:30. Veel van de scènes en de stunts werden verkort of niet getoond. TMF zond de film later die maand alsnog uit.

Zie ook[bewerken]