De Verwondering (NCRV)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
De Verwondering
Speelduur per afl. 25 minuten
Presentatie Annemiek Schrijver
Redactie Martje van der Heijden
Carina Zee
Marnel Breure
Esther Kaper-Hartenberg
Yoka van Eck
Eindredactie Reinder van Dijk
Regie Reinder van Dijk
Anne-Christine Girardot
Land van oorsprong Nederland
Taal Nederlands
Productie
Productie Marjan Okkerman
Uitzendingen
Start 4 januari 2015
Afleveringen 296 (23 oktober 2022)
Netwerk of omroep NCRV
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Televisie

De Verwondering is een televisieprogramma van de Nederlandse publieke omroeporganisatie Nederlandse Christelijke Radio Vereniging(NCRV), op zondagochtenden om 08:25 uur op NPO 2, gepresenteerd door Annemiek Schrijver. Van het magazine De Verwondering Over levenskunst en geluk, met Schrijver als hoofdredacteur, verscheen de laatste editie in maart 2021.

In het televisieprogramma De Verwondering ontvangt Annemiek een gast in haar boshuisje bij ’s Graveland. Daar spreken zij frank en vrij over de zin en onzin van het leven en zoeken, weg van de waan van de dag, toevlucht bij inspirerende woorden. Een door de gast aangedragen tekst en diens persoonlijk levensverhaal vormen het uitgangspunt van het gesprek.

De Verwondering is een levensbeschouwelijk programma dat bedoeld is om de kijker te inspireren met inzichten van gasten die verschillende maatschappelijke, religieuze of spirituele achtergronden hebben.

Onder de titel De Verwondering stelde Schrijver per 2020 tevens podcasts samen, te beluisteren via Spotify en Apple Podcasts, of online, via NPO Radio 1. Zomer 2021 startte zij met De Verwondering Zomerdromers, korte interviews die via YouTube te bekijken zijn.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]