De mooiste droom is vogelvrij

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
De mooiste droom is vogelvrij
Single van:
Hans Vermeulen en Sandra Reemer
Van het album:
''Vogelvrij''
B-kant(en) Hoe we waren toen
Uitgebracht 1998
Label ABCD
Schrijver(s) Will Jennings, Cees Stolk
Producent(en) Eddy Ouwens
Hans Vermeulen en Sandra Reemer
1996
Een boom voor het leven
  1998
De mooiste droom is vogelvrij
 
Portaal  Portaalicoon   Muziek

De mooiste droom is vogelvrij is een single van Hans Vermeulen in duet met Sandra Reemer. Het is afkomstig van Vermeulens album Vogelvrij. Reemer zong uitsluitend op dit lied mee.

De mooiste droom is voorbij is een cover van het lied Up Where We Belong[1], eerder gezongen door Joe Cocker en Jennifer Warnes. Het is geschreven door Will Jennings en van een nieuwe tekst voorzien door Cees Stolk. Piet Souer arrangeerde het tot deze uitvoering.

Hoe we waren toen is een cover van The way we were met een nieuwe tekst door Robert Long. Het origineel is geschreven door Marvin Hamlisch (muziek) met Alan Bergman en Marilyn Bergman (tekst), arrangeur was hier Erik van der Wurff. Bekendste versie van dit lied is van Barbra Streisand. Hans Vermeulen zong dit lied als soloartiest.

De achtergrondzang van beide liedjes werd verzorgd door Julia Loko, Ingrid Simons, Pim Roos, Han van Eyck en Edward Reekers. De gitaarsoli op de B-kant zijn van Bert Meulendijk en zijn "ontdekker" Lex Bolderdijk. Opnamen vonden plaats in Loenen aan de Vecht.

De mooiste droom is vogelvrij bleef buiten de hitparades.