De rare doedelzak

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De rare doedelzak
Stripreeks Jommeke
Volgnummer 121
Scenario Jef Nys
Tekeningen Jef Nys
Type softcover
Pagina's 47
Eerste druk 1983
Albums van Jommeke
Portaal  Portaalicoon   Strip

De rare doedelzak is de titel van het 121ste stripverhaal van Jommeke. De reeks wordt getekend door striptekenaar Jef Nys.

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

De boosaardige Mac Rums zijn weer van de partij. Ze vinden een vreemd voorwerp dat op een doedelzak zonder pijpen lijkt. Op een bijhorend papiertje lezen ze dat het instrument aan de Jampuddings toebehoort en dat de ontbrekende pijpen de sleutel zijn tot de schat van de Jampuddings. Meer informatie hebben de Mac Rums niet nodig om tot actie over te gaan. Een uitstekende gelegenheid om Mic Mac Jampudding een hak te zetten en nog rijker te worden. Op een gegeven moment kan Mac Rum, Jampudding uit zijn kasteel verdrijven.

Toevallig maken Jommeke, Filiberke en Flip samen met Jan Haring een zeetocht. Ze ontvangen een S.O.S.-bericht van Jampudding en reizen meteen richting Schotland. Aangekomen worden Jommeke en zijn vrienden al snel gevangengenomen, maar kunnen via een ondergrondse gang ontsnappen. Intussen zoeken de Mac Rums naar de doedelzakpijpen. Via de ondergrondse gang komen Jommeke en zijn vrienden het kasteel terug binnen. Uiteindelijk kunnen de vrienden de Mac Rums overmeesteren en uitschakelen. Tot slot worden de doedelzakpijpen gevonden, vervolgens aan de doedelzak bevestigd, en speelt Jampudding er een lied mee. Plots gaat er een geheim luik open. Er komt een doedelzak met gouden pijpen tevoorschijn.

Uitgaven[bewerken | brontekst bewerken]

Albumuitgaven
Stripreeks of collectie Nummer Eerste druk Voorganger Opvolger
Jommeke 121 1983 De vlag van Lord Chester Het Boheems schommelpaard