Het Boheems schommelpaard

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Het Boheems schommelpaard
Stripreeks Jommeke
Volgnummer 122
Scenario Jef Nys
Tekeningen Jef Nys
Type softcover
Pagina's 46
Eerste druk 1984
Albums van Jommeke
Portaal  Portaalicoon   Strip

Het Boheems schommelpaard is de titel van het 122ste stripverhaal van Jommeke. De reeks wordt getekend door striptekenaar Jef Nys.

Verhaal[bewerken | bron bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Jommeke en Filiberke gaan kijken naar de openbare verkoop van een inboedel. Estella Saprinetta heeft daarbij haar oog laten vallen op een schommelpaard. Enkele zigeuners aasden echter ook op het schommelpaard en wanneer ze het geboden bedrag niet kunnen overtreffen, stelen de twee ongure figuren uiteindelijk het schommelpaard van Estella...

Door Pekkie verliest een van de mannen zijn portefeuille. Jommeke en zijn vrienden komen te weten dat ze te maken hebben met iemand uit Bohemen. Ze reizen allemaal richting Bohemen. Jommeke en Filiberke gaan op zoektocht maar worden gedwarsboomd. Vervolgens verkleden ze zich als zigeuners en kunnen ze zo het zigeunerfeest binnendringen. Daar lopen ze de dief weer tegen het lijf met het schommelpaard. Ook wordt Estella, die gevangengenomen werd, geboeid en op het podium gebracht. Na een tijd wordt alles duidelijk. Het schommelpaard blijkt de sleutel te zijn van de zigeunerschat.

Tot slot wordt met die schat een zigeunerstad opgebouwd en loopt alles goed af.

Uitgaven[bewerken | bron bewerken]

Albumuitgaven
Stripreeks of collectie Nummer Eerste druk Voorganger Opvolger
Jommeke 122 1984 De rare doedelzak De schat van Angkor