De snoezige dino's

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De snoezige dino's
Stripreeks Jommeke
Volgnummer 176
Scenario Jef Nys
Tekeningen Jef Nys
Type softcover
Pagina's 48
Eerste druk 1994
Albums van Jommeke
Portaal  Portaalicoon   Strip

De snoezige dino's is de titel van het 176ste stripverhaal van Jommeke. De reeks wordt getekend door striptekenaar Jef Nys.

Verhaal[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Wanneer Professor Gobelijn en professor Denkekop eieren vinden van dino's kunnen ze echte dino's maken. Als op een gegeven moment de verstrooide professor de kooi laat open staan, ontsnappen de dino's. Er ontstaat groot paniek, gelukkig zijn de dino's mensvriendelijk. De pers komt over het bestaan van de dino's te weten. Het nieuws gaat de wereld rond. Intussen, ergens in Hollywood, zijn ze een film aan het maken over dino's. De valse dino's die voor de film gebruikt worden zijn stuk, maar de technicus heeft ook het nieuws vernomen van de echte dino's. Enige tijd later ontvoert de gemene technicus de dino's. Jommeke ontdekt dat er bij de professor iets mis is... hij kan uiteindelijk de professor bevrijden. Via een achtergelaten verrekijker vinden ze de link naar Hollywood. De vrienden reizen richting Hollywood en komen via Madam Pepermunt terecht bij de filmstudio. Maar de dino's worden gevaarlijk wanneer hun kalmeringsmiddel is uitgewerkt. Gelukkig kan Gobelijn met een speciaal mengsel de dino's terug mensvriendelijk maken. Tot slot worden de dino's achteraf naar een mooi afgelegen eiland gebracht waar ze rustig kunnen verder leven.

Achtergronden bij de uitgaven[bewerken]

Achtergronden bij het verhaal[bewerken]

  • Het album is vrij duidelijk geïnspireerd door Jurassic Park en de dinosaurusrage die er destijds rond de film heerste.
  • Later kwamen deze twee dinosaurussen ook nog voor in album Dinopolis.

Uitgaven[bewerken]

Albumuitgaven
Stripreeks of collectie Nummer Eerste druk Voorganger Opvolger
Jommeke 176 1994 De verdwaalde vuurtoren Kwistig kwissen