De verdwaalde vuurtoren

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
De verdwaalde vuurtoren
Stripreeks Jommeke
Volgnummer 175
Scenario Jan Ruysbergh
Tekeningen Jef Nys
Type softcover
Pagina's 48
Eerste druk 1994
Albums van Jommeke
Portaal  Portaalicoon   Strip

De verdwaalde vuurtoren is het 175ste stripverhaal van Jommeke. De reeks wordt getekend door striptekenaar Jef Nys. Scenarist is Jan Ruysbergh.

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

Marie wint voor vier personen een reis naar Portugal. Filiberke mag mee. Wanneer ze aangekomen zijn in hun hotel, blijkt de inrichting anders dan voorgespiegeld te zijn. Onze vrienden bekijken het positief, en gaan de omgeving verkennen.

Uiteindelijk vinden ze een mysterieuze vuurtoren. De plaats zou vervloekt zijn. Ze krijgen raad om uit de buurt van die vuurtoren te blijven. Toch gaat Jommeke samen met Filiberke weer naar de mysterieuze vuurtoren toe. Wanneer ze in gevaar zijn, kan een jongen, Manuel, hen net op tijd redden. Hij weet van alles te vertellen en zouden samen het raadsel graag willen oplossen. Jommeke en Filiberke worden scheepsjongens. Plots, door de mist aan boord, valt iedereen in slaap. Later blijkt het schip leeggeplunderd te zijn terwijl iedereen sliep. Onze vrienden gaan terug naar de vuurtoren, zou daar een verband kunnen zijn met het leeggeplunderd schip?

Ze gaan terug naar de mysterieuze vuurtoren...daar vinden ze allerlei speciaal apparatuur, vreemd. Wanneer ze later ook een ondergrondse ruimte ontdekken, komen ze in hun hotel terecht. De bazin van het hotel blijkt het hoofd van een zeerovers bende te zijn. Onze vrienden worden gevangengenomen. Gelukkig kunnen onze vrienden weer bevrijd worden dankzij Manuel. Tot slot kan de bende ook opgepakt worden.

Achtergronden bij het verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

  • Dit is het laatste stripalbum die verscheen onder uitgeverij Het Volk.

Uitgaven[bewerken | brontekst bewerken]

Albumuitgaven
Stripreeks of collectie Nummer Eerste druk Voorganger Opvolger
Jommeke 175 1994 Het zevende zwaard De snoezige dino's