Delftse Studenten Volleybalvereniging Punch

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
D.S.V.V. "Punch"
Delftse Studenten Vereniging Punch
Sport Volleybal
Plaats Vlag Delft Delft Nederland
Thuisbasis X (TU Delft)
Opgericht 18 oktober 1950
Ledental 380
Verenigingskleuren Blauw-wit
Aansluiting Verenigingsraad Delft
Website www.punch.tudelft.nl
Portaal  Portaalicoon   Sport

Delftse Studenten Volleybalvereniging Punch werd in 1950 opgericht en is uitgegroeid tot de 5e studentenvereniging van Delft. Met ruim 380 leden is Punch een van de grootste studentenvolleybalvereniging van Nederland. De thuisbasis van Punch is X, het sportcentrum van de Technische Universiteit Delft. Alle thuiswedstrijden van de vereniging worden hier gespeeld. Sinds 2014 traint Punch ook in de Wippolderhal in Delft.

De vereniging bestaat uit 13 damesteams en 13 herenteams. Bij Punch wordt volleybal gespeeld van vierde klasse tot en met de tweede divisie. Elk jaar heeft Punch in ieder geval één damesteam en één herenteam met studenten die nog niet eerder gevolleybald hebben en samen het spel leren.

D.S.V.V. "Punch" speelt in de volleybalcompetitie van de Nevobo (Regio West en Nationaal). Daarnaast nemen ieder jaar meerdere teams deel aan de bekercompetitie.

Sinds 2007 heeft de vereniging haar eigen pand, genaamd Meskodvl, in het centrum van Delft. Hier wordt na volleybalwedstrijden geborreld en vinden regelmatig feestjes, spelletjestoernooien en vergaderingen plaats.

De vereniging wordt geleid door een voltijds bestuur van vijf bestuursleden. Daarnaast zijn er diverse commissies die helpen met het organiseren van diverse activiteiten.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]