Der af (Oya lélé)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Der af)
Der af (Oya lélé)
Single van:
Kris Kross Amsterdam, Donnie en Roxeanne Hazes
Uitgebracht 9 februari 2023
Genre Nederpop
Duur 2:26
Label Cloud 9 Music
Schrijver(s) Brahim Fouradi, Carlos Vrolijk, Jordy Huisman, Sander Huisman, Alain Vande Putte, Miguel Wiels, Peter Gillis, Donnie Scloszkie, Dennis Foekens
Producent(en) Project Money, Kris Kross Amsterdam, Brahim Fouradi
Hoogste positie(s) in de hitlijsten
Singletijdbalk van Kris Kross Amsterdam
2022
Adrenaline
  2023
Der af (Oya lélé)
  2023
How You Samba
Singletijdbalk van Donnie
2023
Koffie of thee
  2023
Der af (Oya lélé)
  2023
Dat kan je niet kopen
Singletijdbalk van Roxeanne Hazes
2020
Vreemde voor mij
  2023
Der af (Oya lélé)
 
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Der af (Oya lélé) is een lied van het Nederlandse dj-trio Kris Kross Amsterdam, de Nederlandse rapper Donnie en de Nederlandse zangeres Roxeanne Hazes. Het werd in 2023 als single uitgebracht.

Achtergrond[bewerken | brontekst bewerken]

Der af (Oya lélé) is geschreven door Brahim Fouradi, Carlos Vrolijk, Jordy Huisman, Sander Huisman, Alain Vande Putte, Miguel Wiels, Peter Gillis, Donnie Scloszkie en Dennis Foekens en geproduceerd door Project Money, Kris Kross Amsterdam en Brahim Fouradi. Het is een nummer uit het genre nederpop. Het is een bewerking van het lied Oya lélé van K3 uit 2003. De bewerking van het lied werd gedaan bij televisieprogramma Tulpen uit Antwerpen.[3] Het was de eerste keer dat er toestemming werd gegeven om een lied van de meidengroep te bewerken.[4] In het lied zingen en rappen de artiesten over een one-night stand.

Het is de eerste keer dat de de artiesten met z'n allen tegelijkertijd op een lied zijn te horen. Kris Kross Amsterdam en Donnie hadden eerder wel samen al de hit Vanavond (uit m'n bol).

Hitnoteringen[bewerken | brontekst bewerken]

De artiesten hadden succes met het lied in de hitlijsten van Nederland. Het piekte op de 29e plaats van de Nederlandse Single Top 100 en stond zeven weken in deze hitlijst. In de Nederlandse Top 40 kwam het tot de 36e plaats in de drie weken dat het in deze lijst te vinden was.