Miguel Wiels

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Miguel Wiels

Miguel José Eric Wiels (Sint-Amandsberg (Gent), 11 september 1972) is een Vlaams artiest, componist en producent.

In 1988 won Wiels de talentenjacht 'Parade der besten' van de TROS. Hij was vervolgens tien jaar lang de vaste pianist van Koen Crucke. Sinds 1999 componeert hij voor het meidentrio K3. Zo schreef hij onder andere de muziek voor de film K3 en het Magische Medaillon. Wiels schreef ook liedjes voor Samson en Gert, Mega Mindy, vtmKzoom, Kus, Laura Omloop, Jochem van Gelder en Yasmine. Hij bracht zelf ook een paar cd's uit.

Wiels was een van de vaste pianisten in het tv-programma De Notenclub en leverde daarnaast een bijdrage aan De Rechtvaardige Rechters en Zo is er maar één. Hij speelt ook in de covergroep The Magical Flying Thunderbirds. In het najaar van 2008 was hij pianist en copresentator van het amusementsprogramma Peter Live.

Wiels heeft een relatie met Free Souffriau (ook bekend als Mega Mindy), met wie hij een zoon en een dochter heeft. Hij begeleidt haar ook op de piano tijdens haar soloconcerten.

Hij was ook een van de juryleden van K2 zoekt K3.

In het programma Manneke Paul van Paul de Leeuw stond het orkest onder leiding van Miguel Wiels. Momenteel is hij te zien in De Kwis en Pauls Puber Kookshow bij de VARA in Nederland.

Discografie[bewerken]

  • A Dream Of No Return (1990)
  • Lost In Romance (1998)
  • Diamond Collection (2002)
  • Mijn Favoriete Melodieën (2002)
  • Monumentenzorg (2008)

Externe link[bewerken]