Miguel Wiels

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Miguel Wiels

Miguel José Eric Wiels (Sint-Amandsberg (Gent), 11 september 1972) is een Vlaams artiest, componist en producent.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

In 1988 won Wiels de talentenjacht 'Parade der besten' van de TROS. Hij was vervolgens tien jaar lang de vaste pianist van Koen Crucke. De rol van pianist van Crucke speelde hij ook in de TV-serie Postbus X (aflevering 45). Sinds 1998 componeert hij voor het meidentrio K3. Zo schreef hij onder andere de muziek voor de film K3 en het magische medaillon. Wiels schreef ook liedjes voor Samson en Gert, Mega Mindy, Prinsessia, Niels Destadsbader, vtmKzoom, Kus, Laura Omloop, Junior Eurosong en Yasmine. Hij bracht zelf ook een paar cd's uit.

In 2005 was hij te zien in de aflevering Het Lied van F.C. De Kampioenen.

Wiels was een van de vaste pianisten in het tv-programma De Notenclub en leverde daarnaast een bijdrage aan De Rechtvaardige Rechters en Zo is er maar één. Hij speelt ook in de covergroep The Magical Flying Thunderbirds. In het najaar van 2008 was hij pianist en copresentator van het amusementsprogramma Peter Live.

Hij was de jury-voorzitter van de juryleden van K2 zoekt K3.

In 2012 was Wiels als vast gezicht te zien in het programma Manneke Paul van Paul de Leeuw waarin hij als leider samen met een orkest de muziek verzorgde voor het programma. Hierna begeleidde hij meerdere malen andere programma's van De Leeuw bij VARA in Nederland zoals in De Kwis, Sint & De Leeuw, Pauls Puber Kookshow, Kun je het al zien?, Wie steelt mijn show? en Sint & Paul pakken uit!. Tevens verzorgde Wiels de muziek van theatervoorstelling Vette Pech! van Paul De Leeuw, en dit van 2018 tot en met 2019.

Na het stoppen van De Kwis heeft Wiels de samenwerking met cabaretiers Van der Laan en Woe voortgezet door de muziek van het Kwisconcert te verzorgen en daaropvolgend ook het programma Even tot hier, waarin Wiels ook met de catchphrase “Dat is toch dat liedje” de muzikale gast van dat programma aankondigt.

In 2015 was Miguel Wiels te zien in K3 zoekt K3 waarin op zoek werd gegaan naar drie nieuwe leden voor K3. Miguel Wiels blijft samen met Peter Gillis en Alain Vande Putte instaan voor de liedjes van de groep.

Hij had in 2019 een cameo in F.C. De Kampioenen 4: Viva Boma. In 2020 nam hij deel aan De slimste mens ter wereld. Na 2 afleveringen viel hij af.

Privéleven[bewerken | brontekst bewerken]

Wiels is in 2010 getrouwd met zangeres, actrice en musicalactrice Free Souffriau (ook bekend als Mega Mindy), met wie hij een zoon en een dochter heeft. Hij begeleidt haar ook op de piano tijdens haar soloconcerten.

Discografie[bewerken | brontekst bewerken]

  • A Dream Of No Return (1990)
  • Lost In Romance (1998)
  • Diamond Collection (2002)
  • Mijn Favoriete Melodieën (2002)
  • Monumentenzorg (2008)

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]