Didie Schackman

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Didie Schackman
Didie Schackman
Geboren 31 december 1977
Land Nederland
Portaal  Portaalicoon   Mode
Didie Schackman en Nelson Mandela bij de Miss World Verkiezing
Didie Schackman schrijft over mindful leven
Didie Schackman organiseert retraites om rust te vinden in je leven.

Didie Schackman (Wijchen, 31 december 1977) organiseert retraites in Nederland en Europa. Ze heeft een carrière in de zakenwereld gehad en werd in september 1995 gekozen tot Miss Nederland 1995.[1] In een liveshow op RTL 4 won ze met één punt verschil van Miss Noord-Holland Devi van Huijstee.

Schackman vertegenwoordigde Nederland tijdens de Miss World-verkiezing 1995 in Sun City (Zuid-Afrika). Zij maakte een work-outvideo en speelde een gastrol in Goede tijden, slechte tijden. Verder was ze eenmalig de assistente van Henny Huisman in de finale van de Soundmixshow 1996. Ze werkte onder andere mee aan het programma Het Uur van de Waarheid, aflevering 'Missen'. Ook was ze in de race om bordjesdraaister te worden in het populaire programma het Rad van Fortuin, naar aanleiding hiervan deed ze het eenmalig op 1 januari 1996. Verder presenteerde ze de Work That Body aerobics video en presenteerde ze samen met Gordon het programma 'Wat scene ik' over de Missen scene in Nederland.

In 2002 studeerde ze cum laude af aan de Universiteit van Tilburg met haar onderzoek naar informatiestructuren en gebruikerservaringen. Dit onderzoek werd gepubliceerd in internationale vakliteratuur en gepresenteerd op een wetenschappelijke conferentie.[bron?]

Na haar studie ging Didie Schackman werken als marketingmanager en daarna als digital marketing strateeg voor verschillende organisaties en merken. Zij werkte ook bij Design Academy Eindhoven, Philips, Sanoma en Radboudumc centrum voor mindfulness.

Vanwege haar ervaring met mindfulness en compassie richtte Didie zich geruime tijd op organisaties en stichtingen die zich bezighouden met eerlijk leven en fairtrade. Gedurende haar loopbaan kwam zij in aanraking met mindfulness en boeddhisme. Bij deze stromingen vond zij rust in haar leven en vertelde erover op televisie bij de KRO-NCRV in het programma Jacobien op 2.[2] Dit fascineerde haar dusdanig, dat zij haar werkfocus verlegde naar mindful leven. Ze bezocht verschillende kloosters en liet zich inspireren door de zenleraar Thich Nhat Hanh. Ze startte Didie Retreats, een platform online met informatie over retraites, mindfulness en mediteren en organiseert nu ook zelf retraites in Nederland en stiltedagen.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]