Discord (software)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Discord
Discord
Ontwikkelaar Discord Inc.
Uitgebracht 13 mei 2015
Status Actief
Besturingssysteem Windows, macOS, Linux, Android, iOS
Geschreven in Elixir, JavaScript, React, Rust
Categorie chatsoftware, VoIP, instant messaging
Website discord.com
Portaal  Portaalicoon   Informatica

Discord is een gratis softwareapplicatie voor tekst-, video- en audiocommunicatie tussen gebruikers. Discord kwam online op 13 mei 2015 en is beschikbaar op Windows, macOS, Android, iOS, Linux en in webbrowsers.

Beschrijving[bewerken | brontekst bewerken]

Discord maakt gebruik van servers (door Discord vaak guilds genoemd) en kanalen vergelijkbaar met Internet Relay Chat (IRC). Een gebruiker kan een server starten op Discord, en heeft het beheer over zichtbaarheid en toegang. Vervolgens kunnen een of meer chat- en spraakkanalen worden gestart binnen Discord waarin men met elkaar kan chatten en videobellen.

Elke Discord-gebruiker heeft een gebruikersnaam met daarachter een "#" en vervolgens een unieke vier-cijferige code. Hierdoor zijn meerdere gelijke gebruikersnamen mogelijk, die worden onderscheiden met de unieke code. Leden met Discord Nitro, een betaald lidmaatschap, kunnen zelf een code kiezen.

Door het gebruik van het Electron-Framework, dat is gebaseerd op webtechnologie, is de software beschikbaar voor meerdere platformen, die allen dezelfde functies ondersteunen. Volgens Discord is de software specifiek ontworpen voor gamers omdat het zeer weinig tot geen vertraging heeft.

In 2016 werden groepsgesprekken mogelijk, en in 2017 werd ook videobellen en schermdeling toegevoegd. Discord maakt gebruik van het Opus-audioformaat.

Discord claimt op hun website meer dan 56 miljoen maandelijkse spelers te hebben.[1]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]