Discord (software)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Discord
Ontwikkelaar Discord Inc.
Uitgebracht 13 mei 2015
Recentste versie  
(7 maart 2019)
Status Actief
Besturingssysteem Windows, macOS, Linux, Android, iOS
Geschreven in JavaScript, React, Elixir
Categorie chatsoftware, VoIP, instant messenger
Website discordapp.com
Portaal  Portaalicoon   Informatica

Discord is een gratis softwareapplicatie voor tekst-, video- en audiocommunicatie tussen gebruikers. Discord werd op 13 mei 2015 uitgebracht en werkt op Windows, MacOS, Android, iOS, Linux en in webbrowsers.

Beschrijving[bewerken]

Discord maakt gebruik van servers en kanalen vergelijkbaar met Internet Relay Chat. Een gebruiker kan een server starten op Discord, en heeft het beheer over zichtbaarheid en toegang. Vervolgens kunnen een of meer chatkanalen worden gestart binnen deze dienst voor instant messaging, chatten, IP-telefonie en videoconferenties.

Elke Discord-gebruiker heeft een gebruikersnaam met daarachter een "#" en vervolgens een unieke vier-cijferige code. Hierdoor zijn meerdere gelijke gebruikersnamen mogelijk, die worden onderscheiden met de unieke code. Leden met Discord Nitro, een betaald lidmaatschap, kunnen zelf een code kiezen.

Door het gebruik van het Electron-Framework, dat is gebaseerd op webtechnologie, is de software beschikbaar voor meerdere platforms, die allen dezelfde functies ondersteunen. Volgens Discord is de software specifiek ontworpen voor gamers omdat het zeer weinig tot geen vertraging heeft.

In 2016 werden gesprekken tussen meerdere gebruikers mogelijk, en in 2017 werd ook videobellen en schermdeling toegevoegd. Discord maakt gebruik van het Opus audioformaat.

Met het driejarig bestaan van de software claimde Discord dat er 130 miljoen unieke gebruikers zijn.[1]

Externe link[bewerken]