Dragon Ball Z: Budokai

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Dragon Ball Z: Budokai
Ontwikkelaar(s) Dimps
Uitgever(s) Bandai (EU/JP)
Atari (VS/AU)
Datum van uitgave 2 november 2002 (Europa)
3 december 2002 (VS)
13 februari 2003 (Japan)
Genre(s) Vechtspel
Spelmodus Singleplayer, multiplayer
Leeftijdsklasse PEGI: 12+
ESRB : Teen
Platform(s) PlayStation 2, Nintendo GameCube
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Dragon Ball Z: Budokai (ドラゴンボールZ Doragon Bōru Zetto in Japan) is een serie van vechtspellen gebaseerd op de animeserie Dragon Ball Z. Het is uitgebracht voor de PlayStation 2 op 2 november 2002 in Europa, en voor de Nintendo GameCube op 28 oktober 2003 in Noord-Amerika en 14 november 2003 in Europa.

Het spel volgt de Dragon Ball Z tijdlijn te beginnen met Goku en Piccolo's gevecht met Raditz tot aan Gohans uiteindelijke gevecht met Cell.

De vervolgen, Dragon Ball Z: Budokai 2 en Dragon Ball Z: Budokai 3, kwamen uit op 14 november 2003 en 19 november 2004. In 2006 kwam er een PlayStation Portable-versie uit genaamd Dragon Ball Z: Shin Budokai en een jaar later Shin Budokai 2: Another Road. Tot slot kwam in 2008 de laatste spel in de serie Dragon Ball Z: Infinite World uit voor de PS2. Een geremasterde versie van Budokai 1 en 3 met de titel Dragon Ball Z: Budokai HD Collection is in november 2012 uitgebracht voor de PlayStation 3 en Xbox 360.

Gameplay[bewerken]

De Budokai-serie speelt als een typische 3-D vechtspel. Naast inbegrip van het regelmatig punch en kick knoppen, is er de mogelijkheid om Ki stralen te schieten. De Ki stralen kunnen ook worden gebruikt in specifieke speciale zetten. De speciale bewegingen zijn voornamelijk afkomstig uit de fie vermogen om te teleporteren, vrij vliegen, en het hebben van "Beam Struggles" tussen twee karakters' straal aanvallen. Andere ideeën, zoals de "Hyper Mode" werden later vervangen ten gunste van andere technieken.

Functies die in het spel zitten waren een story mode, een versus mode, een tournament stage, een practice mode, en een item shop wat de speler toegankelijk maakt om met het gebruik van zeni uit de story mode en tournament de karakters aan te passen om zo de ultieme krijger te creëren.

Speelbare personages[bewerken]

Dragon Ball Z: Budokai telt 23 speelbare karakters. Budokai 2 heeft er 31, en Budokai 3 heeft 42 karakters.

Personages

Externe links[bewerken]