Drakenjagers

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Drakenjagers (Frans: Chasseurs de Dragons; Engels: Dragon Hunters) is een tekenfilmserie die wordt geproduceerd door het Franse bedrijf Futurikon. In Nederland wordt de serie vanaf 21 mei 2007 uitgezonden door Nickelodeon en sinds 1 september 2009 door TMF. In België wordt de serie sinds 2005 door Ketnet uitgezonden.

Het themanummer van de serie wordt vertolkt door de popgroep The Cure.

Een videospel staat gepland en een avondvullende animatiefilm.[bron?]

Tot nu toe zijn er 26 afleveringen gemaakt.[bron?] Nieuwe afleveringen zullen volgen in 2008.[bron?]

Film[bewerken]

In 2008 is de bioscoopfilm Drakenjagers uitgebracht. De drakenjagers Gwizdo (slim en gemeen) en Lian-Chu (sterk en eerlijk) komen met een rijke opdrachtgever, de oom van het meisje Zoë, overeen draken te gaan verjagen. Zoë gaat mee. Gwizdo wil tegen het contract in afzien van de uitvoering van de opdracht, maar de aanbetaling houden. Ook ergert hij zich aan het drukke gepraat van Zoë en wil haar in het bos alleen achterlaten. Door bezwaren van Lian-Chu gaan beide niet door.

Plot[bewerken]

In de verre toekomst leven de mensen terug als in de middeleeuwen. De wereld wordt echter geteisterd door draken. Gelukkig zijn er ook drakenjagers. De serie volgt de avonturen van Lian Chu, Gwizdo en hun tamme draak, Hector. Dit trio laat zich, tegen een fikse betaling, inhuren om draken te doden. Na hun avonturen keren ze telkens terug naar de herberg van Chanelline en haar dochtertje Zaza, waar ze een kamertje hebben.

Trivia[bewerken]

In Oostenrijk kan je Drakenjagerijsjes kopen, dit is een waterijsje op twee stokjes met aardbeien- en cola-smaak. Bij het ijsje zitten twee Drakenjagers-speelkaarten in het pak.[bron?]

Externe links[bewerken]