Eddy Vermoesen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Eddy Vermoesen (2 december 1952) is een Belgisch politicus voor de N-VA. Hij is schepen in Aartselaar.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Vermoesen volgde een opleiding aan de KMS en behaalde een master in overheidsmanagement en bestuurskunde. Hij was enige jaren actief in de medische component voor Defensie en stichtte vervolgens een eigen zaak NCS.

In de politiek was Vermoesen actief in de Aartselaarse afdeling van de N-VA waarvan hij in 2007 tot voorzitter werd verkozen in opvolging van Lieve Redant. In die functie werd hij in 2013 opgevolgd door Katleen Van Hove. Vermoesen kwam bij de lokale verkiezingen van 2012 in Aartselaar op op de tweede plaats van de N-VA lijst aangevoerd door Sophie De Wit. De partij die in de voorgaande legislatuur niet onafhankelijk in de gemeenteraad vertegenwoordigd was (wel in kartel met CD&V, en met initieel een gemeenteraadslid, Sophie De Wit), haalde 10 van de 23 zetels en vormde met sp.a-Groen een bestuurscoalitie. Vermoesen trad begin 2013 toe tot het college van burgemeester en schepenen en nam als schepen de bevoegdheden op van financiën, cultuur en Europese zaken, toerisme, bibliotheek, patrimonium, onroerend erfgoed en monumentenzorg. Vermoesen is eerste schepen van het college.

In februari 2016 werd hij verkozen tot nationaal secretaris-penningmeester van de N-VA en werd hierdoor lid van het partijbureau.[1] Zijn verkiezing door de partijraad wekte belangstelling omdat ze gebeurde tegen een door de partijvoorzitter naar voor geschoven 'officiële' kandidaat.

Hij is gehuwd en heeft 3 dochters en een zoon.