Elektriciteitscentrale Widows Creek

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Elektriciteitscentrale Widows Creek
Widows Creek Power Plant.jpg
Locatie Stevenson, Alabama
Coördinaten 34° 53′ NB, 85° 45′ WL
Huidig gebruik Elektriciteitscentrale
Hoogte tot top 305 meter
Status In gebruik
Eigenaar Tennessee Valley Authority
Detailkaart
Elektriciteitscentrale Widows Creek
Elektriciteitscentrale Widows Creek
Portaal  Portaalicoon   Civiele techniek en bouwkunde

Elektriciteitscentrale Widows Creek (Engels: Widows Creek Power Plant of Widows Creek Fossil Plant) is een elektriciteitscentrale in de Amerikaanse plaats Stevenson (Alabama). De koolcentrale wordt beheerd door de Tennessee Valley Authority en produceert negen miljard kWh aan elektriciteit per jaar. De in 1977 gebouwde schoorsteen van de centrale is 305 meter hoog.

Geschiedenis[bewerken]

De elektriciteitscentrale bestond oorspronkelijk uit 6 gedeeltes die gebouwd zijn tussen 1952 en 1954. Twee extra delen werden gebouwd in 1961 en 1965.

In januari 2009 ontstond een lek in een van de vijvers van de centrale. Hierdoor kwam 38 kubieke meter aan afvalstoffen in een naastgelegen rivier terecht.[1]

Op 14 april 2011 werd door de Environmental Protection Agency bekendgemaakt dat zes gedeeltes van de centrale worden gesloten. In de resterende twee gedeeltes wordt apparatuur voor selectieve katalytische reductie geïnstalleerd.

Bronnen en referenties[bewerken]

  1. (en) Shaila Dewan, Waste Spills at Another T.V.A. Power Plant. New York Times (9 januari 2009). Geraadpleegd op 18 april 2014

Externe link[bewerken]