Erop eraf

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Erop eraf
Single van:
Dopebwoy en Jonna Fraser
Van het album:
Turbulentie
Uitgebracht 18 juni 2021
Genre Nederhop
Duur 2:45
Label Forever Lit Records
Schrijver(s) Ivano Biharie, Gilian Marvin Chen, Jonathan Jeffrey Grando, Jordan Averill Jacott
Producent(en) Frnkie, Gilian Marvin Chen
Hoogste positie(s) in de hitlijsten
Singletijdbalk van Dopebwoy
2021
Perro
  2021
Erop eraf
  2021
Nog steeds vies
Singletijdbalk van Jonna Fraser
2021
Echt of fake
  2021
Erop eraf
  2021
Come online
Volgorde op Turbulentie
15
Alcoholist
  16
Erop eraf
 
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Erop eraf is een lied van de Nederlandse rappers Dopebwoy en Jonna Fraser. Het werd in 2021 als single uitgebracht en stond in 2022 als zestiende track op het album Turbulentie van Dopebwoy.

Achtergrond[bewerken | brontekst bewerken]

Erop eraf is geschreven door Ivano Biharie, Gilian Marvin Chen, Jonathan Jeffrey Grando en Jordan Averill Jacott en geproduceerd door Frnkie en Gilian Marvin Chen. Het is een nummer uit het genre nederhop. Het lied gaat over het weer kunnen feesten nadat het een tijd niet heeft gekund door de coronapandemie.[3] De single heeft in Nederland de gouden status.[4]

Het is niet de eerste keer dat de twee samen op een track te horen zijn. Zo stonden ze al samen op Fluister en Vakantie. Ze herhaalden de samenwerking op Enjoyment.

In de videoclip, die is geregisseerd door Caio Silva en Pepe Favela, zijn de artiesten te zien terwijl ze dansen voor kleurrijke achtergronden en felgekleurde auto's. Het lied Erop eraf was ook op de B-kant van de single Monaco te vinden, samen met een ander nummer van Dopebwoy; Alcoholist.

Hitnoteringen[bewerken | brontekst bewerken]

De rappers hadden verschillend succes met het lied in Nederland. Het piekte op de achttiende plaats van de Single Top 100 en stond zeventien weken in deze hitlijst. De Top 40 werd niet bereikt; het lied bleef steken op de tiende plaats van de Tipparade.