Dopebwoy

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Dopebwoy
Dopebwoy
Algemene informatie
Volledige naam Jordan Jacott
Alias Dopebwoy
Geboren 14 maart 1994
Geboorteplaats Amsterdam
Land Vlag van Nederland Nederland
Werk
Jaren actief 2016-heden
Genre(s) Hiphop, rap
Beroep rapper, Producer
Label(s) Warner Music Benelux

Forever Lit Records

Verwante artiesten Chivv, Boef, Poke, Bizzey, Frenna, 3robi, Mula B
(en) AllMusic-profiel
(en) Discogs-profiel
(en) Last.fm-profiel
(en) MusicBrainz-profiel
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Jordan Jacott (14 maart 1994), beter bekend onder zijn artiestennaam, Dopebwoy is een Nederlands rapper.[1] Hij is onder andere bekend van zijn nummer één hit Guap.[2]

Carrière[bewerken | brontekst bewerken]

In april 2017 bracht Dopebwoy zijn debuutalbum uit onder de naam Nieuw goud deze behaalde de 36e plek in de Nederlandse Album Top 100.[3] Met het nummer Cartier dat Dopebwoy in juni 2017 samen uitbracht met Chivv en 3robi had hij zijn eerste hit te pakken, het nummer bleef 12 weken in de top 10 van de hitlijst staan.[4] In de jaren die volgden maakte Dopebwoy meerdere nummers en werkte samen met artiesten zoals Jayh, Bizzey en Boef.

In het voorjaar van 2020 startte Dopebwoy zijn eigen label onder de naam Forever Lit Records, in samenwerking met Warner Music Benelux; in april 2020 bracht hij zijn nummer Christian Dior als eerste nummer onder dit label uit.[5] Al snel volgde het album Hoogseizoen dat in de Nederlandse Album Top 100 de 3e plek behaalde. In 2021 brengt Dopebwoy de single 'Erop eraf' uit dat de gouden status behaalde.

In december 2020 deed Dopebwoy mee aan het online-televisieprogramma Het Jachtseizoen van StukTV, waarin hij na 3 uur en 32 minuten werd gepakt.

Discografie[bewerken | brontekst bewerken]

Zie Discografie van Dopebwoy voor het artikel over de discografie van Dopebwoy

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]