Jayh

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Jayh
Jayh
Algemene informatie
Volledige naam Jaouad Ait Taleb Nasser
Alias Jayh Jawson
Bijnaam Jayh
Geboren 18 januari 1982
Geboorteplaats AmsterdamBewerken op Wikidata
Land Vlag van Nederland Nederland
Werk
Jaren actief 2005-Heden
Genre(s) pop
Hiphop
R&B
Beroep Zanger
producent songwriter
Instrument(en) Basgitaar
Piano
keyboard
zang
Zangstem Tenor
Label(s) Top Notch
Avalon
Verwante artiesten Reverse, Dio, Kleine Viezerik, Kempi, The Partysquad, Adje, Sjaak, Broederliefde, Jonna Fraser, Caza, Sevn Alias, Badd Dimes, Famke Louise
Officiële website
(en) AllMusic-profiel
(en) Discogs-profiel
(en) Last.fm-profiel
(en) MusicBrainz-profiel
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Jaouad Ait Taleb Nasser, beter bekend als Jayh (Amsterdam, 18 januari 1982) is een Nederlands zanger en producer. Hij produceerde onder andere de track Wat wil je doen?

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Jayh heeft een Curaçaose moeder en Marokkaanse vader. In de kerk leerde hij piano, keyboard en basgitaar spelen. Dit deed hij tot en met zijn achttiende jaar.

Jongens uit zijn woonbuurt, de Tuindorp Hustler Click uit Amsterdam-Noord, vroegen aan hem om teksten en beats voor hen te gaan maken.

In 2005 brak hij door als producer met de track Wat wil je doen met The Partysquad. Tevens zong hij vaak refreinen in tracks van andere rappers zoals Dio en Lange Frans & Baas B. In 2007 zong Jayh mee in het nummer In de stu van de rapgroep THC op het album Puur en onversneden.

In 2008 stond Jayh op het album Who the fuck is Ado'nis van Adonis, met drie nummers. Op het album Rock & roll van Dio staat hij met de track Cool. Ook is Jayh op een paar nummers van het nieuwe album Verder van Lange Frans & Baas B te horen en heeft hij mee geproduceerd aan de nummers Waar ik sta, Zondag vrij en SpeEeZz.

In 2009 tekende Jayh bij het platenlabel Top Notch. Ook brengt hij zijn mixtape Jayh.nl uit. Waarvan het nummer Mijn baby (Zouk) hoog in de FunX XChart stond.

Met de producer Reverse en de rapper Ado'nis, maakt hij in 2010 een mixtape genaamd: Slordig. Naast de mixtape Slordig maakt Jayh samen met Reverse in hetzelfde jaar het nummer Ik ga hard voor de Partysquad. In het nummer staan ook rappers Gers Pardoel en Adje. Zijn debuutalbum Jayh Jawson is in 2011 uitgekomen.

In 2014 kwam het liedje Blijf hangen uit. In Nederland is er een versie met Sharon Doorson uitgebracht.

In 2018 speelde hij in de rol van discipel mee in The Passion. In augustus van datzelfde jaar bracht Jayh in samenwerking met zangeres Famke Louise en rapper Badd Dimes de single Ben je down? uit.

Discografie[bewerken | brontekst bewerken]

Zie Discografie van Jayh voor het artikel over de discografie van Jayh

Prijzen en nominaties[bewerken | brontekst bewerken]

Jaar Prijs Categorie Muziek
2008 State Awards 2008 Rookie of the Year Nom
Beste Mixtape Jayh.nl Nom
2010 State Awards 2010 Beste Single Fock Wachten Nom
Beste Mixtape Slordig Nom

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]